Як ветерану війни оскаржити постанову військово-лікарської комісії

Як ветерану війни оскаржити постанову військово-лікарської комісії
Фото ілюстративне
  • На сьогодні є два варіанти як можна оскаржити постанову військово-лікарської комісії (ВЛК).

  • Дізнавайтеся які саме та як це зробити. 

Ветеран служби або військовий може вимагати переглянути постанову через центральну військово-лікарську комісію або ж звернутись до суду. Про це розповідають юристи Українського ветеранського фонду. Вони розповіли про обидва варіанти дій, якщо військовий не погоджується з постановою ВЛК. 

Заява до Центральної ВЛК

Перше, що можна зробити — це подати заяву до Центральної ВЛК. У ній слід зазначити причини перегляду постанови.

До заяви треба додати:

Відео дня

Оскарження через суд

Другий варіант – оскарження в судовому порядку. Звісно ж, у межах адміністративного судочинства. Це можна реалізувати незалежно від того чи оскаржувалась така постанова до ВЛК вищого рівня чи ні. Але слід пам'ятати, що у випадку оскарження постанови ВЛК у Центральній ВЛК, зменшується термін, протягом якого ви маєте право на звернення до суду. Замість 6 місяців матимете 3.  

Проконсультуватися щодо оскарження рішення військово-лікарської комісії можна із юристами Українського ветеранського фонду. Для цього слід залишити заявку за посиланням. Це буде абсолютно безкоштовно. 

Подавати запити на допомогу можна щодня та цілодобово. Консультації надаються щодня у робочі дні з 9:00 до 18:00.

У Українському ветеранському фонді додають, що менш, ніж за два місяці роботи, подібні консультації отримали вже понад 200 ветеранів, військових і їхніх родин.

Проект реалізується спільно з Незалежною антикорупційною комісією – НАКО – NAKO за підтримки офісу Спеціального радника Великої Британії з питань оборони.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрей Гришнюк

    Навіщо писати оцей бред, якщо ін-т засипаний відео де лікарі навіть дружині військового не хотять надавати інформацію що з ним і навіщо куди направляють на обстеження.

    І в Хмельницькому уже такий випадок мав місце!

    Говорять що комісувують лише тих у кого інфаркт, інсульт і здається ще цукровий діабет....

keyboard_arrow_up