Переселенці в Польщі можуть отримати готівку для купівлі ліків: деталі

Переселенці в Польщі можуть отримати готівку для купівлі ліків: деталі
Фото ілюстративне
  • Після початку війни до сусідньої країни виїхали кілька мільйонів українців. 

  • Серед них — чимало хмельничан, які знайшли там роботу і залишаються до цього часу. 

  • Розповідаємо, як вони можуть отримати допомогу на придбання ліків. 

У Польщі переселенці з України можуть отримати кеш на покупку ліків. Готівку можуть отримати вихідці з усіх областей. В тому числі і хмельничани. Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Після початку повномасштабного вторгнення чимало мешканців Хмельницької області перетнули кордон до сусідньої держави. Коли стихли перші страхи дехто повернувся додому, а дехто залишився в Польщі, знайшов там житло та роботу. 

Для переселенців з України, які перетнули кордон після 24 лютого, поляки створили програму фінансової допомоги на придбання ліків Health4Ukraine.

Відео дня

Головною умовою для приєднання до програми є пред’явлення документа, що підтверджує надання польського ідентифікаційного номера PESEL.

Аби подати заявку на чергу, необхідно залишити свою електронну адресу за посиланням. Далі вам надішлють сповіщення з подальшими інструкціями для реєстрації.

Після розгляду заявки учасник програми отримає індивідуальний штрих-код. Він дозволить купувати ліки та інші продукти на суму до 500 злотих. Скористатися штрих-кодом можна буде у загальнодоступних аптеках та аптечних пунктах Польщі. А також авторизуватися у спеціальному веб-додатку.

До Програми можуть приєднатися як дорослі, так і неповнолітні. Докладніше про умови участі у програмі можна дізнатися за телефоном гарячої лінії: +48 42 612 09 96.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up