З інфекційної лікарні звільняються медпрацівники: кого не вистачає закладу

З інфекційної лікарні звільняються медпрацівники: кого не вистачає закладу
Ілюстративне фото
  • Більшість хворих на COVID-19 госпіталізують до Хмельницької інфекційної лікарні.
  • Працівники вже отримали премії, а надалі їм мають також підвищити оклади.
  • Проте деякі медики все ж вирішують залишити лікарню.

Хмельницька інфекційна лікарня зараз є основним закладом на Хмельниччині для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Зараз тут перебуває вісім хворих. Головний лікар медичного закладу Оксана Піддубна розповіла, що лікарня зіткнулася з дефіцитом персоналу.

Найбільш відчутним є звільнення санітарок. Випадків залишення роботи ними є вже близько десяти. Оксана Піддубна розповіла, що це переважно люди літнього віку. Причиною звільнень зазвичай є наявність захворювань або позиція родичів цих працівників. Зараз лікарні санітарок вистачає, проте у разі зростання кількості хворих це може стати проблемою.

Із медсестрами проблем наразі немає, хоча випадки звільнень є. Оксана Піддубна розповіла, що дві працівниці, які написали заяви на звільнення, вирішили повернутися. Ще одна медсестра прийшла працювати в лікарню з іншого закладу.

Відео дня

Випадки звільнення лікарів також є. Проте є й лікарі, які звертаються в лікарню з метою працевлаштування. Одна працівниця вже виконує свої обов’язки, ще одна в процесі працевлаштування.

Медики, які працюють із хворими на COVID-19, мають отримувати підвищену зарплату, а саме втричі більший оклад. Але поки що це питання не вирішили. За словами Оксани Піддубної, зараз не розроблений механізм нарахування грошей. Тому медпрацівники поки лишаються без підвищеної зарплати. Разом із тим працівники інфекційної лікарні вже отримали премії, на які «скинулися» працівники міської ради та керівники комунальних підприємств.

Оксана Піддубна розповіла, що лікарі отримали по 4 тисячі гривень, медсестри — по 3 тисячі гривень, а санітарки — по 2 тисячі. Гроші отримали лише ті, хто працює з хворими на COVID-19.

Оперативну інформацію 7 квітня про поширення коронавірусу та карантин дізнавайтеся з нашої окремої новини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (231)
  • Natalya Sukhoversha

    А ніхто не задумувався що цей вірус вже перебор? Що це змова країн-лідерів всього світу? Ніхто не знає що в лікарні вам колять чи капають? Може дають скоріше вмерти! Що невидимий страх охоплює людство! А може його взагалі не існує! Може це пневмонія тяжкої важкості! Чому Італія? Чому Китай? Чому Америка? ЧИи Іспанія?  Бо там найбільше емігрантів і сеньйорів!!! Чому не говорять про Сирію,Афганістан, Африку-де медицина на нулю,де рівень життя -нуль! Де чистості -ноль! Там люди би перші мали вимерти від вірусу! Чому так ховають? Вірус від померлого не передається!!!
  • Алла Скрипка

    А какие они тогда врачи. Если все начнут увольняется когда что-то касается их работы, кто тогда будет учить детей сеять хлеб искать преступников. Когда они учились на врачей они ведь знали все риски такой работы. Пусть увольняются. Это не врачи. Они пришли не работать а зарабатывать. А теперь обделались

    Алла Скрипка reply Алла Скрипка

    Ну да вы привыкли работать не как и за все вам заплати. А когда нужно потрудиться и спасать людей не за деньги то можно и уволиться. Какие вы тогда врачи. И чего перлись тогда в медицину. Понятно чтоб бабло грести. Вы же бесплатно шагу не сделаете. Если так мало платили то чего раньше не увольнялись. Или бы в школу учителями там наверно больше платят. И тем не менее люди отдают все силы и здоровье вашим детям. Не за большую зарплату чем у вас. Да ещё и покупают ручки тетради учебники за свои. А тут сразу столько вони. Противно. Разве вы врачи. Настоящие врачи молча спасают сейчас людей и не ноют.

    Михайло Омельчук reply Алла Скрипка

    Алла Скрипка а дальше работать будете вы,любители острых ощущений за зарплату,которую там предлагают+средства защиты тоже.А вместо того,чтобы трендеть не зная о чем,пойди и поработай сутки в инфекционке,и тогда расскажите по какому гипократу на до всем и вся работать!

    Алла Скрипка reply Алла Скрипка

    Надежда Ратушная

    Надежда Ратушная reply Алла Скрипка

    Алла Скрипка 😡
  • Leon Exor

    Це взагалі дивно навіщо люди за такі гроші взагалі туди йдуть?
    Але ж чи є розум чи якийсь глузд у тих хто призначає такі оклади і чи не знають про ці оклади місцеві депутати що цього окладу вистачить рару раз пообідати

    Анна Гречушкина reply Leon Exor

    Leon Exor о они там на бедных людях заработают их зарплата не интересует
  • Руслан Мага

    А хто скаже яка в нас мінімальна зарплата, а чому вона мінімальна, я за те чоб всі працівники медзакладів себе поважали як себе поважають наші чинуші івсі звільнилися в один день.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up