Допомога у стратегічних судових справах

Вже більше року на базі ХОГО «Подільська правова ліга» діє Громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини. Завдяки нашій діяльності малозахищені громадяни можуть отримати правову підтримку та відстояти свої порушені права. Важливим аспектом нашої роботи є відбір стратегічних справ до Центру стратегічних справ.

Центр стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) був створений у 2004 році з метою надання кваліфікованої правової допомоги жертвам порушень прав людини у справах, що мають стратегічне значення.

Справи,  над якими працює  Центр відбираються експертною радою, яка складається з знаних адвокатів та правозахисників України. В Центрі працюють 10 кваліфікованих експертів.

Справи, над якими працює Центр стратегічних справ отримують системне висвітлення у ЗМІ, зокрема, в 2015 році про них писали понад 20 провідних українських ЗМІ.

В 2014 році було запроваджено щорічне видання «Судові справи, які змінюють Україну», де включені стратегічні справи, які вже змінюють судову чи правозастосовчу практику в країні.

Партнерами Центру є понад 50 адвокатів та провідних юридичних кампаній України.

Справи, які розглядаються ЦСС:

  • безконтрольність у військових частинах;
  • порушення права на свободу;
  • примусова праця в колоніях;
  • питання позбавлення дієздатності/обмеження дієздатності;
  • незаконне затримання;
  • злочини, які можна довести до Європейського суду з прав людини;
  • злочини на підґрунті ненависті та нетерпимості (ксенофобія; расова, релігійна нетерпимість; ненависть за певною ознакою).

Якщо Ви стикнулись з одним із вищезазначених порушень, звертайтесь до нас за адресою: 29000 м.Хмельницький, пров.Пушкіна, 1 або за тел. (0382) 72-01-95.

Юридична допомога надається безоплатно!

"Мережа громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини здійснює свою діяльність за фінансової підтримки Уряду Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку (SIDA) та Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), програма  «Права людини понад усе» ( Human Rights First)" 

Законом України від 24.12.2015 р. № 921-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання...

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Протягом восьми днів  з 25 березня 2016р. по 01 квітня 2016р. у місті Києві проходив ХIII Міжнародний фестиваль...

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 р. внесено зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на...

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. № 1014  Порядок надання щомісячної адресної допомоги...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:38 У психлікарні в Скаржинцях запланували ремонти на 20,5 мільйона 19:07 «Я тримала його руку до останнього»: історія загиблого у ДТП під Летичевом Віталія Недошивко 18:31 На Хмельниччині у пожежі літньої кухні загинула жінка 18:01 Робота за кордоном і бізнес в Україні. Хмельницькі випускники поділились планами після школи photo_camera Від читача 11:24 "Інноваційне грудне годування: Ключ до комфорту та здоров'я для мами та малюка" 17:18 За працевлаштування людини з інвалідністю роботодавцям Хмельниччини виплатять до 106 тисяч 16:40 Хмельничанка хотіла отримати допомогу від «Дії», натомість втратила всі гроші 16:01 У Хмельницькому затримали водія ВАЗ з підробленими документами 15:16 Прикордонники затримали жителя Хмельниччини, який горами прямував до Румунії 14:34 «Світ на дотик»: історія незрячого подружжя Антона та Вікторії photo_camera 14:04 Повернули тіло після обміну: Хмельниччина втратила воїна Сергія Квятковського 13:40 Куди подіти дитину влітку: огляд дитячих таборів, гуртків та секцій 13:18 На Хмельниччині судили чоловіка, який вночі не впустив додому ексдружину 12:37 Робота у Хмельницькому: є 352 вакансії 12:01 В лікарні помер 24-річний чоловік, якого збив «Volkswagen» біля Летичева 11:12 Хмельницькі піротехніки розміновують Херсонщину (ВІДЕО) play_circle_filled 10:24 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 09:22 Розпочався чемпіонат Хмельниччини з футболу photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up