У Хмельницькому обговорили проблеми переселенців з представниками ОБСЄ

У приміщенні Хмельницької обласної організації «Подільська правова ліга» 16 лютого українські юристи та представники моніторингової місії ОБСЄ обговорили актуальні питання забезпечення прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, що проживають на Хмельниччині.

 

У робочій зустрічі взяли  участь юрист громадської приймальні УГСПЛ у місті Хмельницькому Роман Рачок, позаштатний радник Міністра соціальної політики України з питань ВПО в Хмельницькій області Олег Майданюк, а також представники моніторингової місії ОБСЄ Дейан Георгієвскі та Руне Касберг.

 

Учасники обговорили найбільш актуальні проблеми переселенців юридичного та соціального характеру.

 

Так, Роман Рачок як юрист ГП УГСПЛ у м. Хмельницькому зазначив, що протягом останніх пів року в рамах діяльності приймальні було надано понад 800 консультацій переселенцям. Серед основних проблем - відновлення втрачених документів, розірвання трудового договору та стягнення заборгованості з заробітної плати з роботодавця, який залишився в зоні АТО, спадкування нерухомого майна в зоні АТО та інші.

 

Також зазначили, що у Хмельницькій області досить складна ситуація із гумантірною допомогою вимушеним переселенцям, людей потрібно забезпечити житлом, є деякі проблеми із медичною допомогою.

 

В результаті зустрічі моніторингова місія ОБСЄ на основі обговорення зможе розробити рекомендації уряду України щодо покращення становища внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій області та в Україні в цілому.

 

У статті використані матеріали з сайту ХОГО "Подільська правова ліга""Подільська правова ліга".

 

Законом України від 24.12.2015 р. № 921-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання...

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Протягом восьми днів  з 25 березня 2016р. по 01 квітня 2016р. у місті Києві проходив ХIII Міжнародний фестиваль...

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 р. внесено зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на...

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. № 1014  Порядок надання щомісячної адресної допомоги...

Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up