Рятував батька, а тепер сам може втратити ногу: тато двох дітей із Хмельниччини потребує термінової операції

Рятував батька, а тепер сам може втратити ногу: тато двох дітей із Хмельниччини потребує термінової операції
Фото зі сторінки Сергія Фанди у Facebook
  • Чоловік самовільно зняв гіпс, бо треба було заробити гроші на операцію батьку. 

  • Тато помер, а в Сергія діагностували асептичний некроз головки стегнової кістки. 

  • 32-річний чоловік уже на милицях. А мама просить про допомогу для сина.

Історія Сергія Фанди розпочалася із невдалого падіння. Чоловік працював на подвір’ї біля оселі батьків. Пораючись по господарству, він спіткнувся і впав. В результаті, отримав травму ноги. В лікарні йому наклали гіпс та сказали в жодному разі не перевантажувати кінцівку. Та в справу втрутилися життєві обставини. Тато Сергія давно хворів на діабет. Ліки уже не допомагали і почалася генгрена. Медики повідомили родину про термінову операцію. Чоловіку планували ампутувати ногу. 

Аби допомогти батьку, Сергій самовільно зняв гіпс та поїхав на заробітки за кордон. Він влаштувався на будівництво. Працював по 12 годин на добу. Спав просто на робочому місці. За ліжко та подушку використовував пінопласт. Кілька місяців у такому темпі і важкі фізичні навантаження дали про себе знати. У Сергія почала дуже боліти ліва нога. Однак роботу на будівництві він не припинив. На той момент тату вже відрізали ногу і планували ампутувати другу. Варіантів у чоловіка не було, тому працював поки ставало сили. 

Допомогав родині, як міг

На початку березня мама приголомшила Сергія звісткою про смерть батька. Чоловік не витримав другої ампутації. Його здоров’я погіршилося. І, через кілька тижнів після операції, чоловіка не стало. Сергій покинув усе та приїхав на похорон тата. За кілька днів після поминок, пані Галина помітила, що її син почав шкутильгати. Спочатку Сергій відмовчувався. А потім розповів, що нога нестерпно болить і ступати на неї дедалі важче. 

Відео дня

Пані Галина вмовила сина звернутися до лікарні. Спочатку лікування чоловік проходив у Городку, звідки родом (проживає в селі Чорниводи). Згодом, за рекомендацією знайомих, він разом з мамою, відправився на консультацію до Чернівців. Там чоловіка обстежили. Після магнітно-резонансної томографії, лікарі поставили Сергію діагноз асептичний некроз головки стегнової кістки. 

Сам виховує сина

Сергій - тато двох хлопців. 5 років тому - він розлучився із дружиною. Жінка забрала на виховання молодшого сина - він зараз уже школяр, вчиться у другому класі. Старший син - п’ятикласник. Він живе біля тата і бабусі. Хлопчик, як може, допомагає по господарству і мріє, щоб його тато знову пограв з ним у футбол. 

Наразі ж стан чоловіка, зробити це не дозволяє. Як розповіла пані Галина, нога її сина дуже розпухла. Він не може стати на неї та пересувається за допомогою милиць. З кожним днем стан чоловіка лише погіршується, а медики наполягають на терміновому оперативному втручанні. 

Для операції родина зібрала 24 тисячі гривень. Допомогли сусіди, знайомі та місцева церква. Наразі для того, щоб провести заміну суглоба, треба ще щонайменше 50 тисяч гривень. 

Допомогти Сергію можна перерахувавши кошти на його особистий рахунок в Приватбанку за реквізитами: 4149 4991 4086 1285 - Фанда Сергій Федорович.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (73)
  • Людмила Мазур

    +++++++++++
  • Таня Пастух

    +++++++++++
  • Sasha Filipchuk

    ++++
  • Анна Дацюк

    Або звернIться у РIвне там дешевле набагато анIж у Хмельницькому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up