100 днів війни: хмельничанка Марина Круть присвятила пісню стійкості українців (ВІДЕО)

100 днів війни: хмельничанка Марина Круть присвятила пісню стійкості українців (ВІДЕО)

 

  • Сьогодні відбулась прем’єра відео від Марини Круть.

  • Пісню “Скажи мені  Боже” співачка виконала  разом з обласним симфонічним оркестром у Хмельницькій філармонії ще 21 березня.

  • До знімання відео долучились  друзі та колеги Марини, які тимчасово переїхали до Хмельницького  з Києва на початку війни.

21 березня 2022 року у Хмельницькій  філармонії Марина Круть, музиканти Симфонічного оркестру обласної філармонії та знімальна група на чолі з відомим українським кінопродюсером Андрієм Корнієнко  зняли лайв на пісню “Скажи мені  Боже”. Про це повідомила співачка на своїй сторінці у Фейсбук 

Пісню Марина написала ще у 2019 році, але під час війни вона набула нового сенсу.

У 2019  - це  було  проживання у творчості особистого болю.

Відео дня

У 2022  - це  пісня про війну. Присвята кожному українцю. Тим, хто прожив 100 днів війни.

 Більшість  людей з команди, яка працювала над створенням відео, - це друзі та колеги Марини, які тимчасово переїхали до Хмельницького з Києва на початку війни.

Серед них - кінопродюсер Андрій Корнієнко та  режисер Олексій Тараненко. Марина написала  саундтреки для їхнього нового художнього фільму  “ЯПЦН”. Реліз фільму запланований наприкінці 2022 року.

Андрій та Олексій підтримали ідею створити лайв відео разом із музикантами Симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії.

Уже 100 днів триває війна. Пів року тому я не могла й подумати, що моє покоління, наші діти та батьки  застануть цю страшну війну.

В дитинстві мені здавалось, що ветерани - це сиві діди,  я не могла уявити, що ветеранами війни стануть мої близькі та друзі. Це дуже важке усвідомлення.

 Мистецтво  говорить наперед. Ця пісня десь виринала із мене у сонячному 2019, аби у 2022 набути нового сенсу.

Над створенням  "Скажи мені Боже" (live with symphonic orchestra) працювало 70 людей. Всі безоплатно. Я безмежно вдячна кожному. Мені надважливо донести всьому світу емоції, що ми відчували в березні 2022 і відчуваємо зараз,” - зворушливо написала 3 травня  Марина Круть у Фейсбук та поширила відео пісні:

Читайте також:

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Mariya Samkova

    Чудова пісня, дякуємо, Марино. Вона пронизує наскрізь...
  • Svitlanaschevchuk Schevchuk

    Молодчина.

keyboard_arrow_up