“Бахмут — тест на мужність”. Історія бійця полку “Сафарі” із Шепетівки

“Бахмут — тест на мужність”. Історія бійця полку “Сафарі” із Шепетівки
Тут і далі фото Нацполіції
  • Віталій Асєєв має позивний Алабай. 

  • Він вступив у “Сафарі” в перші дні повномасштабного вторгнення.

  • Серед своїх військових операцій він виділяє дві —  звільнення Ямполя та бої під Бахмутом.

Боєць штурмового полку "Сафарі" Віталій Асєєв родом з Шепетівки. У "Сафарі" він вступив у перші дні повномасштабного вторгнення. Побратими дали йому позивний Алабай. Історію Віталія розповіли в Нацполіції. 

Віталій — небагатослівний, але його очі говорять більше, ніж слова. Серед найбільш відповідальних та складних операцій за рік, що минув, він виділяє дві — звільнення Ямполя та бої під Бахмутом.

Відео дня

Він розповідає, що бійці "Сафарі" успішно штурмували Ямпіль і зайшли першими в місто, встановивши над його адміністрацією український прапор. Потім була зачистка міста від російських військових.

— Звичайно, був гордий за себе і за своїх побратимів, що повернули Ямпіль під контроль України. Страх під час таких надскладних випробувань присутній у кожного, так само як і адреналін. Це нормально, — зізнається Алабай. 

Справжнім тестом на мужність для нього і для його побратимів став Бахмут.

— Це були бої на околицях міста — ми штурмували вагнерівські позиції. У запеклому бою був поранений наш командир роти — "Ствол". Ми тоді потрапили під мінометний обстріл. Я ж отримав контузію, — каже шепетівчанин. 

Після цього Віталію довелося довго відновлюватися. А після одужання він продовжив справу — воює з ворогом. 

За особисту мужність і відвагу, проявлені під час виконання бойових завдань, Віталія Асєєва нагородили вищою відзнакою Нацполіції України "Знаком Пошани".

— Завжди відчуваю підтримку моєї родини — дружини, мами, сестри, а також сина — Віталія-молодшого, якому в квітні виповниться три рочки. Моя мрія — зробити все для того, щоб коли мій син підріс, Україна була квітучою та вільною від російської нечисті. Нехай наступні покоління українців не бачать того, що бачимо зараз ми, — підсумовує боєць. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up