Де на Хмельниччині найбільше переселенців: дані за громадами (ІНФОГРАФІКА)

Де на Хмельниччині найбільше переселенців: дані за громадами (ІНФОГРАФІКА)
  • Кожен десятий мешканець Хмельницької ОТГ є переселенцем.

  • Скільки їх усього та яка ситуація в інших громадах?

Перша хвиля вимушених переселенців прибула на Хмельниччину ще 2014 року. Російська окупація та війна змусили мешканців Криму й Донбасу шукати краще місце для життя. З початком вторгнення 24 лютого цього року почалася нова хвиля переселення, тепер вже з Півночі, Сходу та Півдня. Чимало людей приїхали в область, аби потім поїхати далі, а дехто й лишився для постійного проживання.

Загалом в регіоні залишилися понад 117 тисяч переселенців. Зараз вони складають близько 9,5% від усіх мешканців Хмельниччини. Такі дані журналіст vsim.ua розрахував за інформацією, яка розміщена на сайті «Карта потреб». Її у Хмельницькому презентували сьогодні, 21 жовтня. Разом з переселенцями населення регіону складає понад 1,35 мільйона осіб.

Якщо говорити про окремі райони Хмельницької області, то кількість переселенців у них така:

Відео дня

Розглянувши кожну громаду окремо, очікувано можна помітити, що переселенців найбільше у Хмельницькій — 33 тисячі. Тим часом жодного немає у Гуківській, що у Кам’янець-Подільському районі.

Втім, якщо ж порівняти кількість переселенців та всього населення громади, то вийде, що найбільше їх у Гуменецькій ОТГ Кам’янець-Подільського району — близько третини всіх мешканців. У Хмельницькій же громаді наразі кожен десятий мешканець є переселенцем.

Більше ви можете дізнатися з інфографіки нижче. У першій зазначена кількість переселенців для кожної громади, у другій — частка переселенців у загальній чисельності населення громади.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Pavel Kondrashov

    Ця стаття ділить українців. Ми єдиний народ. Наша Україна нам рідний дім.
  • Юля Паюк

    Переселенці закордоном. А українець в Україні будь-де буде вдома
  • Богдан Хмель

    Заберіть цю статтю!!
  • Svitlana Kogut

    Це інформація для Путіна?

keyboard_arrow_up