Денису Ріхтеру зі Славути посмертно присвоїли звання Героя України

Денису Ріхтеру зі Славути посмертно присвоїли звання Героя України
Фото Героя зі сторінки тергромади
  • Військовий загинув у травні 2022 року. 

  • Він був старшим сержантом. 

За час повномасштабного вторгнення десятки жителів Хмельниччини віддали свої життя в боротьбі з російськими окупантами. Днями ще одному військовому присвоїли звання Героя України. Про це йдеться в Указі Президента України №106 від 23 лютого 2023 року. 

— За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Ріхтеру Денису Сергійовичу — старшому сержанту (посмертно), — зазначено в документі. 

Відео дня

Нагадаємо, військовий Денис Ріхтер мешкав у Славуті. Він загинув смертю Героя у бою з російськими окупантами 25 травня у Бахмутському районі Донецької області. Денис буквально 2 місяці не дожив до свого 35-річчя. Вдома на нього чекали дружина Валентина, двоє синів — Даніїл та Тимофій та мати Галина Володимирівна. 

— Він заслуговує на таку високу нагороду. Дуже шкода що "посмертно", — пишуть славутчани в соцмережах

Дениса мобілізували ще в 2014 році. Тоді він якийсь час служив у військовому комісаріаті, а після цього його перевели до 8-го окремого полку спеціального призначення у Хмельницький. Згодом у 2015-2022 роках військовий брав участь в АТО/ООС.

А в перший день повномасштабної війни — 24 лютого 2022 року — зайняв позицію оборони Києва. Згодом його відправили на Схід. Звідти старший сержант Ріхтер повернувся додому назавжди. Славутчани попрощалися із ним 27 травня 2022 року. 

У Дениса було чимало друзів. Однією з таких є відома хмельничанка Леся Нікітюк. У липні вона випустила ліричну пісню, присвячену українським військовим, які з перших днів війни захищають країну від окупантів. 

— "Блакитні очі"... Присвячую всім, хто захищає нашу Україну. А особливо моєму другові Денису Ріхтеру, загиблому в Донецькій області", — підписала ролик Нікітюк.

Довідка:
Звання Герой України — державна нагорода, найвищий ступінь відзнаки, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення. Героєві України вручається орден «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави — за надзвичайні трудові досягнення.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up