«Двері відчинив чоловік з величезним ножем»: історії контролерів «Хмельницькводоканалу»

«Двері відчинив чоловік з величезним ножем»: історії контролерів «Хмельницькводоканалу»
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Інколи контролерам страшно заходити до помешкання. Читайте, що довелося пережити жінкам й чоловікам, які просто виконували свою роботу.

Не легка робота в контролерів «Хмельницькодоканалу». Навіть – небезпечна. Хто знає, що чекає їх за дверима помешкання. Споживачі ж бувають різними. І побити можуть, і собаку нацькувати.

Про кілька трафунків оповіли в підприємстві. Записано зі слів самих контролерів.

  • «Минулого тижня мені відчинив двері чоловік з величезним ножем у руках. Він просто тримав його і не забороняв зайти в квартиру. Я зайшла тільки тоді, коли він виконав моє прохання віднести ніж на кухню»
  • «Один із споживачів просто почав силою затягувати мене в туалет, де, власне кажучи, стоять лічильники, щоб я випадково не почала розглядати умови проживання. Насправді нам байдуже яка квартира чи будинок. Ми просто маємо отримати доступ до лічильника, щоб виконати свою роботу».
  • «П’яничок дуже багато. Насправді не зрозуміло, як поведе себе людина в тому чи іншому випадку, коли вона не в адекватному стані. Тому до таких людей страшно заходити»
  • «Часто не пускають, бо в країні воєнний стан, і, цитую «нашо та комуналка». На жаль, наш універсальний ключ від під’їздів не надто універсальний, тому інколи просимо в домофон, щоб люди відчинили. Не відчиняють. А потім, через деякий час мешканці того будинку висловлюють невдоволення, чому ми не принесли рахунки».
  • «Рік тому мене побили. Просто я не сподобалася чоловіку, який на вигляд досить інтелігентний. Просто вдарив кулаком в груди. Я впала. Викликали поліцію, але це історія не набула розголосу.»
  • «Найгірше, коли ти цілий день на роботі і хочеш в туалет (вибачте за подробиці). Тоді починаєш просити споживачів. Зрозуміло, що люди не хочуть впускати. Почуваєшся ніяково».
  • «На вул. Панаса Мирного в дворах є собака Матильда. Ми її добре знаємо і стараємося оминати. Вона полюбляє кусати».
  • «Люди часом скаржаться, що ми не залишаємо рахунки в дверях, а опускаємо в поштові скриньки. Якщо ж скриньок немає, то залишаємо в під’їзді. Колись ми залишали рахунки в дверях кожного абонента, на що люди сказали, що то маячки для злодіїв».
  • «А мене, великого і сильного чоловіка вдарили. Ні, не боялися, бо знають, що я на роботі і у відповідь можу лише піти з будинку»

«Це лише маленька частинка історій, хоча дуже і дуже показова, чи не так?» - акцентують в «Хмельницькводоканалі».

Відео дня

Хто такі контролери й навіщо вони?

Контролер – це співробітник МКП «Хмельницькводоканал,  який контролює водопостачання і водовідведення в тому числі і роботу з лічильниками споживачів безпосередньо в місці їх встановлення - в оселі споживача, та оформляє необхідні документи про результати обстеження.

Найпоширенішою причиною візиту контролеру до споживача є контрольне знімання показань засобів вимірювальної техніки.

«Якщо у будинку  є велика різниця між показаннями загально будинкового лічильника та сумою показань усіх квартирних приладів обліку, ми проводимо там контрольне знімання показань квартирних лічильників, щоб з’ясувати причину такої розбіжності», - пояснюють у підприємстві.

Також контролери активно працюють з боржниками:  розносять рахунки, попередження з проханням погасити борг або пропонують укласти договір реструктуризації.

До обов’язків контролерів належить й опломбування та розпломбування  лічильників.

Як пересвідчитись, що до вас прийшов контролер водоканалу, а не шахрай?

Кожен контролер «Хмельницькводоканалу» має посвідчення встановленого зразка і пред’являє його на першу вимогу абонента. Це посвідчення у формі «книжечки» з печаткою підприємства та підписом керівника.

Якщо у вас виникли будь-які сумніви щодо особистості контролера, акцентують у підприємстві, завжди можете зателефонувати до контакт-центру (0382) 78-75-19 та перевірити інформацію про цього працівника.

Що буде, якщо не пустити контролера до оселі?

«Наголошуємо, навіть якщо ви кожного місяця вчасно передаєте показники лічильників, це не звільняє вас від обов’язку забезпечувати доступ представникам «Хмельницькводоканалу» для проведення контрольного зняття показань засобів обліку», - підкреслюють у підприємстві.

Так, Законами України «Про житлово-комунальні послуги»  та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», а також згідно з Договором визначено обов’язок споживачів допускати у своє житло (інший об’єкт нерухомого майна) виконавців комунальних послуг у порядку, визначеному законом і договорами відповідних житлово-комунальних послуг для проведення перевірки показань приладів обліку, які забезпечують індивідуальний облік відповідної послуги.

«Хмельницькводоканал» закликає сприяти роботі контролерів та вчасно передавати показання лічильників. Це дозволить правильно обліковувати та контролювати споживання послуг з централізованого водопостачання на централізованого водовідведення.

«У будь-якому випадку, недопуск контролера не вирішить ваших проблем, і ваш борг нікуди не подінеться, - резюмують водоканалівці. - Відмова від співпраці тільки додасть більше клопоту як нашим працівникам, так і вам. Ми дуже просимо споживачів з розумінням ставитись до роботи наших контролерів та не провокувати конфліктні ситуації».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • І Франко

    Припиняйте смердіти в коментарях, а то гидко читати.
  • Max Forosov

    Владу в країні захопили олігархи і грабують народ через непосильні тарифи. Конституційний суд вже давно прийняв закон що тарифи незаконні. Це ще вони нам винні а не ми їм. Якщо по справедливості то давно пора зробити перерахунок тарифів в нижчу сторону і повернути людям те що фактично в них вкрали.

    Читач45 reply Max Forosov

    я здогадався який в тебе діагноз

    Анна Мищенко reply Max Forosov

    Макс ви пишите глупості. . Навіщо?. Щоб людей сталкувать лобами. Вам від цього буде легше?  У вас ніхто нічого не вкрав. Перестаньте накручувати себе і людей. Краще йдіть у "Яворину" і допомогайте армії, щоб мислі були заняті і не плели дурне.
  • ЧитачЧитачів

    Гнати цих аферюг подалі від будинків.

keyboard_arrow_up