Екіпаж загинув миттєво: військовий з Хмельниччини розповів як збив ворожий вертоліт з “Ігли”

Екіпаж загинув миттєво: військовий з Хмельниччини розповів як збив ворожий вертоліт з “Ігли”
Фото бійця зі сторінки 128-ї бригади "Закарпатський легіон"

Стрілець зенітно-ракетного підрозділу Олександр каже, що то був його перший постріл. Дізнавайтесь цікаву історію з фронту від хмельничанина. 

Військовий Олександр родом з Хмельниччини.  В мирний час хлопець серйозно займався спортом, кілька років тому зайняв друге місце на чемпіонаті України в своїй ваговій категорії. Але, каже, давно хотів піти в ЗСУ. Історією про хороброго хмельничанина поділилися на сторінці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Закарпатський легіон”. 

“Мій товариш служив у 128-й бригаді й порадив підписати контракт саме з нею. Я потрапив у зенітно-ракетний підрозділ, працюю з ПЗРК “Ігла”. І так вийшло, що мій перший постріл виявився результативним. Після мого пострілу з “Ігли” російський вертоліт вибухнув і обрушився на землю”, — розповідає боєць. 

Читайте також:

Відео дня

Того дня Олександр стояв з напарником біля річки. До них по рації надійшла інформація, що в їхній бік летять російські вертольоти. 

“По нас якраз працював ворожий міномет, але ми вийшли з укриття й зайняли позицію – напарник зі “Стінгером”, а я з “Іглою”. Скоро з’явилися дві штурмові вертушки “Мі-24”, які летіли низько над деревами на відстані близько трьох кілометрів”, — згадує Сашко. 

Першим вистрелив напарник, але ракета зі “Стінгера” влучила в теплову пастку, яку випустив вертоліт. Олександр вичекав кілька секунд, поки інший ворожий вертоліт вилетів з-за дерева, й натиснув пуск.

Через кілька секунд ракета влучила у вертоліт, він вибухнув і обрушився на землю. Екіпаж загинув миттєво, каже військовий. 

“Другий вертоліт одразу втік, і більше в нашій зоні вони не літали – боялися”, — додає хмельничанин. 

Контракт зенітника з Хмельниччини ще не закінчується, але він вже вирішив, що продовжить службу. Запевняє, буде в ЗСУ, поки не виб’ють ворога з країни.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Юра Гайчук

    Брат
  • Маряна Купцова

    Слава україні.
  • Зоя Гоцуляк

    Вічна пам'ять Герою України

    Олександр Гайчук reply Зоя Гоцуляк

    Я вроді живий
  • Ия Козак

    Дякую тобі за Україну 🇺🇦!

keyboard_arrow_up