Хмельничанин повернувся з Китаю й поділився враженнями

Хмельничанин повернувся з Китаю й поділився враженнями
Фото зі сторінки Anna Bogdan у Facebook
  • Вірус, що зародився в китайському місті Ухань, продовжує ширитися світом. 
  • Нині відомо про тисячі випадків інфікування.
  • Тим часом, з Китаю повернувся і хмельничанин.
  • Про те, що відбувається в країні розповів журналістам vsim.ua.

Вперше коронавірус зафіксували 12 грудня, в місті Ухань. Згодом ним заразилося 60 осіб. У хворих спостерігалися лихоманка та складнощі з диханням, характерні для пневмонії. Згодом вірус почав ширитися країнами та континентами. Його виявили у Таїланді, В'єтнамі, Сінгапурі, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Непалі, Австралії, Франції й США.

Сьогодні, 28 січня, випадків інфікування зафіксували 4 515. Нині пацієнтів лікують ізольовано від інших, щоб мінімізувати ризик поширення недуги. Також відомо, що загинуло 106 людей. Про це повідомляє ТСН.

Попри страшні події, в Китаї живе працює або перебуває у відрядженнях чимало українців. Хмельничанин Богдан поїхав туди ще до поширення смертельного коронавірусу. Він перебував у країні 4 місяці. Зупинився у місті Чжоушань. Що ж відбувається у Піднебесній?

Відео дня

Немає громадського транспорту й космічні ціни на продукти

У Хмельницький чоловік повернувся кілька днів тому. У китайському аеропорту йому, як і всім, міряли температуру. Вже після цього - сів на рейс і полетів до Борисполя. В Україні ніяких заходів щодо перевірки захворюваності не було.

Богдан розповів, що в місті Чжоушань всі масово ходять в масках. Сам ж хлопець її не одягав. Щоб не заразитися, чоловік дотримувався всіх профілактичних засобів. Зокрема, часто мив руки й уникав великих скупчень людей. Крім того, чоловік помітив, що людей на вулицях стало менше. Та крім поширення вірусу, дає цьому ще одне пояснення.

А от в місті, що став епіцентром подій, ситуація дещо серйозніша. Про неї Богдану розповів друг, що живе в Ухані. Наприклад, придбати продукти там можна не всюди. Багато магазинів зачинилися. А ті, що працюють, значно підвищили ціни. Також відомо, що припинила роботу частина громадського транспорту. А багато місцевих виїхали за межі міста. Водночас, в Ухані відмінили заходи з нагоди святкування китайського Нового року. 

Загалом коронавірус має такі ж симптоми як і застуда. До них належить нежить, кашель та біль у горлі. Крім того, можливий головний біль та лихоманка. Відомо, що коронавірус гірше вражає людей з ослабленою імунною системою, людей похилого віку чи молодь. Він може призвести до пневмонії або бронхіту. 

Читайте також: Як відрізнити грип від ГРВІ (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Надія Боднар

    З огляду на останні події запитаю ще раз: Богдана хоть хтось перевіряв? Два тижні пройшло.
  • Кухар Олег

    Не турбуйтесь насправді найнебезпечніший вірус на планеті це Україновірус він соціолетальний на 100%,пошкоджує усі відомі ситеми життєдіяльності людства, передається не тільки повітряно крапельним шляхом, але й телепатично, ним заражено не тільки власне суспільство , але й багато віддадених соціумів
  • Таня Кривошия

    Взагалі то він має бути в карантині !!!
  • Василь Камінський

    Десь в паралельній реальності:
    - Там приїхали до нас з України
    - Іііі? А це де?
    - Там Україна. там море, ЄС,Туреччина і от.
    - Ааа
    - Школи в них закривають на карантини, ГРВІ ніби.
    ...
    - Але вони здорові, як ніколи.
    - ТЕРМІНОВО ШУКАЙ МАРЛЮ!
    Еее?
    - НЕГАЙНО НЕСІТЬ ГІЛЬЙОТИНУ! НА КАТОРЖНІ РОБОТИ! В ПОЛІЦІЮ ЇХ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up