Військового з Хмельницького обрали капітаном збірної України на “Іграх нескорених” у Німеччині

Військового з Хмельницького обрали капітаном збірної України на “Іграх нескорених” у Німеччині
Фото зі сторінки Іnvictus Games: Team Ukraine
  • 37-річний Олександр Маковей переніс 14 операцій та довгий час лікувався після поранення на Донеччині.  

  • А цього року потрапив на Ігри нескорених, які проводились у Львові. Захисник штовхав ядро на “Іграх” та грав у баскетбол на візках і здобув нагороди. 

  • Тепер він має вирушити на “Ігри” у Дюсельдорф, але вже у званні капітана збірної України. 

Олександр Маковей або Макоша, як його називають побратими, — приклад мужності та незламності. Із 2014 року хмельничанин побував на найгарячіших напрямках. Спочатку був Слов’янськ, а потім захист Донецького аеропорту. Під час одного з боїв Олександр отримав контузію та змушений був піти зі служби.

Після 24 лютого 2022 року він повернувся у стрій. Він захищав Київщину, боронив нашу землю на Сході – у районах Сєверодонецьку та Лисичанська.

Під час одного з мінометних обстрілів 9 червня 2022 року боєць отримав вогнепальне поранення тазу та нижніх кінцівок. Відтоді він переніс 14 операцій. 

Відео дня

Цього року вже на початку квітня Олександр Маковей попри довгий шлях лікування та реабілітації повернувся в свою частину на передову.

А ще він взяв участь в “Іграх нескорених”, які відбулися у Львові. Олександр здобув перемоги у двох номінаціях. Він штовхав ядро на та грав у баскетбол на візках. Хмельничанин пройшов нацвідбір до збірної команди України і виборов поїздку на "Ігри нескорених" у Німеччині.

А нещодавно стало відомо, що в Дюсельдорф він поїде не просто як гравець, а представлятиме збірну України, як капітан. Про це проінформували на сторінці української команди Invictus Games.

— Вчора Invictus Games Team Ukraine обрала капітана — Сашу Маковея, який тепер буде представляти збірну та відстоювати її інтереси. Хоча з нашими хлопцями та дівчатами це робити — одне задоволення, бо маємо неймовірно об'єднану і потужну команду, — йдеться в повідомленні. 

Додамо, що цьогоріч збірну України представлятимуть 24 учасники з-поміж військовослужбовців та ветеранів. Впродовж трьох місяців спортсмени проходитимуть посилену підготовку та виступлять у міжнародних змаганнях, що пройдуть з 9 по 16 вересня у Дюссельдорфі.

Довідка:
Ігри нескорених (Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. Їх започаткував принц Гаррі у 2014 році. Вперше Ігри прийшли у Лондоні. Україна приєдналася до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши у Торонто.
В “Іграх” беруть участь поранені військовослужбовці та пов'язані з ними ветерани у таких видах спорту як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі. «Invictus» з латини означає «непереможний», «незламний» або «нескорений». Перші Ігри нескорених відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети у Лондоні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юра Антонюк

    Вітаю
  • Lidija Banashko

    здоров"я в кожну  клітинку тіла та захисту БОЖОГО щомиті-уклін тобі ГЕРОЮ
  • Оля Филипчук

    Вітаю,ти молодец,успіху.
  • Таня Ковбасиста

    Ти молодець так тримати

keyboard_arrow_up