Хмельничанка, яка живе в росії, вимагала видати їй шифер для ремонту дому, що постраждав від обстрілів

Хмельничанка, яка живе в росії, вимагала видати їй шифер для ремонту дому, що постраждав від обстрілів
Фото ілюстративне. Зі сторінки Василя Новачка у Фейсбук
  • Жінка має будинок в житловому масиві “Троянда”, який пошкодило під час вибухів 13 травня. 

  • Вона зателефонувала з претензіями до влади, бо на відновлення дому не видали шифер. 

  • Стверджувала, що "гасударства обязано" їй допомогти. 

Внаслідок атаки дронів по об’єкту в Грузевиці постраждали тисячі будинків в Чорноострівській та Хмельницькій громадах. Вибуховою хвилею повибивало вікна, знесло дахи, потрощило домівки. Жителі одразу ж приступили до ліквідації наслідків руйнівного терористичного обстрілу. 

Комунальні служби почали видавати жителям будматеріали — плівку, шифер, скло — аби відновити домівки. Мешканці звертаються за допомогою до місцевої влади чи реєструються в програмі єВідновлення. Допомогу постраждалим надають і з інших тергромад області. 

Заступник міського голови Василь Новачок розповів, що за останні 12 днів бачили різні ситуації. 

Відео дня

— У когось знесло пів хати, і вони вдячні за часткову допомогу матеріалами, а у когось перекосило розбило 5 листів шиферу і вони вимагають нову покрівлю за рахунок бюджету. Різні люди, різні емоції, різні потреби, різне відчуття реальності, — пише Новачок. 

Однак, не обходиться і без курйозів. Днями до управління цивільного захисту населення надійшов дзвінок від ще однієї людини, чий дім постраждав від обстрілів. Жінка вимагала надати будматеріали на відновлення, однак сама там не проживає. 

На даний час в будинку мешкають квартиранти. Вони не є власниками помешкання, тож матеріали їм не видають.

— Вчорашня гражданка шокувала навіть найстійкіших. Жінка скаржиться, що їй не надали шифер для відновлення будинку, бо її немає в місті, а квартирантам не дають, бо вони не власники. Приїхати для отримання матеріалів вона не може, бо їй далеко і дорого. На настійливі питання — "то звідки ж їхати?", жінка відповіла з росії... З рашки людоньки! — розповідає заступник мера. 

Під дописом користувачі прокоментували деталі ситуації. Йдеться про дім, який розташований у житловому масиві “Троянда”, пише хмельничанка Оксана Вусатюк, яка мешкає там же. За її словами, будинок належав сімейній парі — уродженцям рф. Згодом вони виїхати до росії і там померли. А в хаті ніхто не проживав. Вона дісталась в спадок дочкам. 

— Я їх ніколи не бачила. Одна із дочок також в росії, друга наче у Франції. Коли почалася війна вони кинули клич, що здають будинок. Це була сімʼя з Маріуполя. Я не знаю скільки чоловік. Але там жила тільки одна пожила жінка, інші працюють і винаймають житло у місті. Вони там і не жили толком, якщо чесно. Я вчора була хотіла подивитись що у них за біда, то їх немає і не було, — додає Оксана. 

Користувачі соцмереж обурені вчинком власниці будинку. А сам Новачок пише, що замість допомоги на відновлення порадив їй “вийти на красную площу з плакатом - Нєт вайнє”. 

— Вона живе в рашці, працює там, платить податки, з її сплачених податків орки купили в іранців шахеди, ними розбомбили наше місто і вона стверджує, що "гасударства обязано" їй допомогти.  Вибух мозку… — обурюється заступник міського голови. 

 

А що ви думаєте з приводу цієї ситуації?

Нагадаємо, якщо ваша оселя чи бізнес зазнали руйнувань внаслідок росіської агресії, то дізнатися де можна отримати допомогу та які є способи це зробити читайте у матеріалі Чотири варіанти відновити пошкоджені внаслідок вибухів домівки хмельничан

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Татьяна Матус

    "будинок належав сімейній парі — уродженцям рф. Згодом вони виїхали до росії і там померли". То яким чином власниця могла дзвонити???? Це перше!!! Друге, власниця будинку вже 30 років проживає в Криму. З яких пір Крим - росія???? Сім'ю знаю особисто, ніхто з них нікуди не телефонував. Навпаки, дочка цієї пані приїхала з Франції (де проживає), щоб полагодити будинок (за особисті кошти)! Переселенці з Маріуполя проживають у будинку з березня 2022 року ЦІЛКОМ БЕЗКОШТОВНО!!! Уся стаття цілковита брехня!!!
  • Галина Свідерська

    Нехай телефонує путлеру, він надасть шифер....
  • Марія Левіцька

    А більше нічого не хоче, там путя ближче, хай дасть, а нафіга вона тут потрібна.
  • Настя Войцеховская

    Якщо б вона була хмельничанкою, то знаходилась би на території Хмельницького. А з неї така хмельничанка, як з псячого хвоста сито. Нехай сидить у тому гадюшнику расєї і не висовується, а будинок конфіскувати у власність Держави, заселити людей,які потребують допомоги і кінець на тому. А то мало, що воші кусають, то ще й гниди вилазять.

keyboard_arrow_up