“Село, як після апокаліпсису”. Жителів Грузевиці почали пускати додому

“Село, як після апокаліпсису”. Жителів Грузевиці почали пускати додому
Скріни з сюжету ТСН
  • Місцеві мешканці із жахом розповідають про вибухи.

  • Кажуть, все сипалося на голову, діти кричали.

  • Хтось ховався в підвалі, більшість сідали в авто і їхали з села. 

  • Зараз на виїзді в Грузевицю стоїть блок пост, але жителів почали пускати додому, аби відновити пошкоджені домівки. 

Залізничну колію, що проходить повз Грузевицю, полагодили ще вчора. Та потяги й досі курсують в об’їзд. А на до самого села в’їзд був обмежений. На дорогах стояли блок пости, але мешканцям вже дозволили повертатися додому. 

Кореспонденти ТСН, які побували на місці, кажуть, що Грузевиця виглядає так, наче пережила стихійне лихо. Майже кожна хата тут без даху, немає вікон, вибиті двері. Такої біди наробили вибухи після влучання 4 “шахедів” 13 травня. 

Потужною хвилею одночасно знесло дахи та вікна не лише у Грузевиці, а і у навколишніх селах та навіть у частині Хмельницького. Пошкоджених будинків так багато, що досі не порахували. За приблизними оцінками військової адміністрації, це тисячі осель. 

Відео дня

Жителі Грузевиці розповіли про жахіття, які пережили суботньої ночі. 

— Вікна повибивали, в кухні впала стеля, той пластик з тією глиною, Боже, що там робиться. Все потрощило, двері, жах. На хаті 25 листів шиферу, — розповідає жителька Грузевиці Галина.

— Почули вибух, з чоловіком піднялись, діти спали, ми бігом в чому були пішли в підвал. Діти пищать, кричать. Воно сиплеться, всі в піску, вапні. Добре, що внизу у нас є підвал. Коли прийшла в підвал, я жахнулась, — пригадує Алла. 

— Прилетів перший “шахід”, вийшов подивився, бачу нема ніби нічого сильного, через дві хвилини другий вибух, вибило двері, ми одразу дітей до родичів, люди самі почали виїжджати, евакуйовуватись, — згадуть місцеві. 

У Грузевиці та сусідніх селах, в Хмельницькому розгорнули пункти допомоги. Постраждалим від вибухів роздають плівку та скло, аби хоча б тимчасово закрити вікна. Комісія оцінює збитки від російської атаки. Більшість мешканців починають ремонтувати помешкання власними силами. Поспіхом накривають шифером дахи і закривають вікна, аби згодом отримати за все це компенсацію, чиновники радять збирати усі квитанції на будматеріали. 

Нагадаємо, міський голова Симчишин розповів про пошкодження та ремонти в Хмельницькому. За його словами рівень пошкоджень від останнього “прильоту” в сотні разів більший за всі попередні. Детально про це читайте в статті Наслідки теракту по Хмельниччині 13 травня

Якщо ваша оселя чи бізнес зазнали руйнувань, то дізнатися де можна отримати допомогу та які є способи це зробити читайте у матеріалі Чотири варіанти відновити пошкоджені внаслідок вибухів домівки хмельничан 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Читач07

    Потрібно було до Києва це все перемістити,під захист ппо ;)
  • Віталій Українець

    Тримати таку кількість вибухівки біля міста під відкритим небом під час війни це злочин проти громадян.Після війни обов'язково будуть покарані горе-гоподарники великими сроками!

    Громадскість слідкує і нічого не спустить блазням-пародистам!
  • Тамара Клінчук

    Гоподи помилуй
  • Zhanna Vasylets

    Олена Кошарська,ви хоч якийсь цензор собі поставте,бо те ,що ви пишете це- нісенітниця.Ми в цьому живемо,ми знаємо правду,а ви на  замовлення пишете свої статейки.Анекдот про пекло та журналіста,знаєте?

keyboard_arrow_up