Хмельницька студентка стала фіналісткою міжнародної програми і навчатиметься у США

Хмельницька студентка стала фіналісткою міжнародної програми і навчатиметься у США
Тут і далі фото зі сторінки Управління молоді та спорту ХМР
  • Марія Сурник — студентка коледжу “Львівської політехніки” та фіналістка міжнародної програми CCI 2023. 

  • Вона навчатиметься у коледжі в Північній Вірджинії. 

Марія Сурник мешкає в Хмельницькому. А також вивчає менеджмент у політехнічному фаховому коледжі національного університету «Львівська політехніка». Вона — наймолодша Лауреатка Премії міського голови 2021 року та депутатка Молодіжної ради Хмельницького. 

А нещодавно студентка стала фіналісткою міжнародної програми CCI 2023 і тепер продовжить здобувати освіту у США. Свої двері для Марії відчинив “Northern Virginia Community College”.

Студентка Хмельницького політехнічного коледжу пройшла кілька етапів відбору: оформлення та переклад документів, написання п’яти мотиваційних есе, онлайн-інтерв’ю англійською мовою для американського посольства. У фіналі брали участь п’ятнадцять претендентів, з яких відібрали семеро найкращих з України.

Відео дня

Вона навчатиметься в штаті Вірджинія, що поблизу Вашингтона та дистанційно на 4-му курсі політехнічного коледжу. Серед навчальних дисциплін – маркетинг та підприємництво. Про це повідомляють в Управлінні молоді та спорту. 

— Також студенти CCI беруть участь у стажуванні чи професійному проєкті, який зв’яже їх академічні курсові роботи з практичним досвідом у своїй галузі навчання та допоможе їм набути практичного професійного досвіду, — йдеться в повідомленні. 

Окрім того, протягом усього року обміну учасники CCI шукатимуть лідерські позиції в університетському містечку та в приймаючій громаді, ділитимуться своєю культурою з американськими та іншими іноземними студентами за допомогою формальних і неформальних заходів. 

Додамо, що програма Community College Initiative триває уже три роки в Україні та фінансується Державним департаментом США. Цьогоріч для українських претендентів розширили програми участі та перелік американських коледжів, які зустрічають українських гостей.

Марія Сурник стала вже третьою серед хмельницьких політехніків, що стали переможцями цього конкурсу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ruslana Novoselska

    У нас ще багато хто не розуміє що таке community college і реалії навчання в ньому, тому приз так собі.
  • Олег Ковальчук

    Цій країні потрібні лише раби. !
  • Татьяна Прокопчук

    Сподіваюся, що наші діти будуть повертатися до України з новим досвідом для розбудови нашої держави після війни.
  • Читач73

    Але які ви заздрісні , замість того щоб порадіти за дівчину ви починаєте її цькувати , що ви за нелюди ? Марія не звертайте уваги на це буркотіння , це пишуть люди які самі нездатні ні на що , успіхів вам у навчанні , вірю ви будете гідною представницею України та міста Хмельницький у США

keyboard_arrow_up