“Хоче до побратимів на допомогу”. Історія бійця, якому хмельничани збирали гроші на протез

“Хоче до побратимів на допомогу”. Історія бійця, якому хмельничани збирали гроші на протез
  • Денис Киричков отримав поранення в боях на Донеччині і втратив ногу. 
  • Хмельничани долучились до збору коштів, аби зібрати військовому на протез. 
  • Як почувається і що каже про майбутнє: розповідаємо історію молодого бійця.

Денис Киричков - 28-річний військовослужбовець з Хмельницького. З початку повномасштабного вторгнення він став на захист країни й обороняв її в “найгарячіших” точках. Все змінилось 24 березня. Тоді чоловік потрапив під ворожий обстріл на Донеччині й отримав важке поранення. Лікарі врятували, але нижню кінцівку з коліном довелось ампутувати. Відтоді сім’я Дениса розпочала “боротьбу” за те, аби повернути його у стрій. А сам боєць навіть казав, що “хоче знову воювати”. Розповідаємо його історію далі. 

Збирали гроші з хмельничанами

Хмельничанка Ольга - дружина 28-річного військового. Вона розповіла, що після сильного осколкового поранення Дениса рятували в лікарні Краматорська, потім - у Дніпрі. Далі були безліч складних операцій на нозі, які він мужньо пережив. Щоправда, нижню кінцівку й коліно лікарям зберегти не вдалось. Тому Ольга почала збирати гроші, аби поставити чоловікові протез. Тоді жінка поширювала фото коханого з проханням долучитись. Хмельничани відгукнулись. За словами Ольги Киричкової, тоді за допомогою людей вдалось зібрати 2 тисячі доларів. 

Відео дня

Це було п’ять місяців тому. Попереду на бійця чекала ще одна операція з пересадки шкіри, протезування і реабілітація. Як почувається хмельничанин зараз?

“Не хоче довго чекати”

Ще раніше хмельничанка поділилась, що її Денис хотів продовжити захищати Україну. Від своїх мрій він не відмовився. Зараз вся сім’я перебуває у Трускавці. Дружина і маленький син Даня стараються підтримати свого захисника. 

  • Чоловік тримається мужньо. Ми біля нього з перших днів - підтримуємо, говоримо, гуляємо, радіємо кожній хвилині. Протез ще не встановили. У червні він поїхав в Німеччину, там виникли проблеми - відмовились протезувати, бо в нього були сильні травми. Тому він змушений був повернутись назад до лікарні в Трускавці. Потім ми подали заявку на США, але нам повідомили, що це буде ближче до нового року. Денис чекати не хоче, бо планує їхати до своїх побратимів на допомогу. Тому приїдуть з ПОГ «Інватех» робити заміри культі і готувати протез. Чоловік каже, що знову поїде воювати. Це його робота, його стихія. Він сильний і ніколи не здається, - розповідає Ольга Киричкова. 
Сім'я кожну хвилину підтримує свого захисника
Фото надані Ольгою Киричковою

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up