Пережив тортури і теракт в Оленівці. Мама полоненого “азовця” просить врятувати сина

Пережив тортури і теракт в Оленівці. Мама полоненого “азовця” просить врятувати сина
  • Олег Демчук - військовий полку "Азов" і оборонець Маріуполя. 
  • Рідні кажуть, він пережив тортури, теракт в Оленівській колонії, а зараз терміново потребує медичної допомоги. 
  • Матір поширює фото виснаженого сина і просить повернути його додому.

“Нам всім болить за тебе і за хлопців. Тримайся наш дорогий!”, - допис з такими словами поширюють хмельничани у соцмережах. На одному з фото - 24-річний Олег Демчук до полону. Він  - “азовець”, механік БТР-4 і мужній захисник Маріуполя. На іншому фото - вкрай виснажений, худий і змарнілий чоловік на лікарняному ліжку. Це теж Олег Демчук - так він виглядає зараз у російському полоні. Його світлини у мережі поширює мама. Тетяна Демчук на війні втратила старшого сина. Тепер з усіх сил намагається врятувати молодшого. Її допис зі світлинами сина - це крик про допомогу. 

Морили голодом і катували

Олег Демчук вів успішні бої в Маріуполі. У березні був нагороджений орденом “За мужність III ступеня”. Разом з іншими побратимами вийшов з “Азовсталі” за наказом командирів. Це було 18 травня. Після того був вивезений в Оленівську колонію, де піддавався тортурам. Про це розповіла Тетяна Демчук. 

Відео дня

  • В Оленівській колонії вони зазнали нелюдське відношення, тортури, моріння голодом та недостачу води, нелюдські умови проживання, спання на землі. Також мій Олег пережив теракт в Оленівській колонії. Як наслідок - множинне роздроблення стегнової кістки лівої ноги і потрапляння в Донецький госпіталь. Зараз він знаходиться в одній з лікарень Донецька. Зв’язку з ним у мене немає, його фізичний стан жахливий, - каже мама захисника. 

Дізналась, що живий з відео пропагандистів

Тетяна Демчук із сумом розповідає, що із сином вона втратила зв’язок задовго до Оленівки. Про те, що Олег вижив, дізналась з відео, яке поширювали російські пропагандисти. З українським військовим записали інтерв’ю, на яких Тетяна і впізнала свого сина - змарнілого, хворого і виснаженого.  

  • Зв’язку з ним зараз немає, але я бачила відео після Оленівки. Він давав інтерв’ю російським пропагандистам. Звідти я дізналась, що він поранений. В нього роздроблена кістка, яка так просто не зростається. Раніше він був атлетичної статури, тепер в нього дуже виснажений вигляд. Червоний хрест нам нічого не говорить. Вчора я їздила в Київ у координаційний штаб. Я напоглягаю, щоб поранених і жінок обміняли в першу чергу, як це було нам заявлено. Добре, що були ці відео. Так ми хоч щось знаємо про нього, - каже Тетяна Демчук. 

Наразі Олег Демчук терміново потребує кваліфікованої медичної допомоги. Матір захисника благає про допомогу і сподівається на швидкий обмін поранених військовополонених якнайшвидше. 

Інформацію про полоненого Олега Демчука поширила на власній сторінці і пані Надія. Вона - вдова “азовця” Богдана Демчука. Її чоловік з позивним “Вогник” загинув у квітні. Йому було 26 років. На Героя вдома чекала дружина з 5-річним сином. Полонений Олег Демчук - брат її загиблого чоловіка. Наразі він не потрапив до найбільшого обміну полоненими. Тому рідні намагаються “достукатись” до всіх, аби якнайшвидше повернути Олега додому. 

Таким Олег Демчук вийшов з "Азовсталі"

Нагадаємо, кілька днів тому з російського полону вдалося звільнити 215 воїнів. Серед них є восьмеро захисників і одна захисниця з Хмельниччини. Про це 23 вересня повідомив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. Проте наразі наші захисники ще не повернулись додому. Прізвища їх також поки не озвучують.  

  • "Наші героїчні воїни, не шкодуючи себе, боронили Маріуполь та «Азовсталь». Їх намагалися стерти з лиця землі, скидаючи на них бомби, поливаючи їх вогнем артилерії. Але вони вистояли, назавжди ставши прикладом нескореності, сміливості та самовідданості для усього світу", - зазначив Сергій Гамалій. 
Фото надане мамою захисника Тетяною
Акція на підтримку "азовців" у Хмельницькому

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Таня Смищук

    🙏🙏🙏
  • Alla Bayda

    Боже допоможи…
  • Sasha Filipchuk

    🙏🙏🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up