"Хто буде воювати?" Тракторист із Ярмолинець вже 2 роки боронить країну на Донеччині

"Хто буде воювати?" Тракторист із Ярмолинець вже 2 роки боронить країну на Донеччині
Тут і далі фото Подільського лісового офісу
  • На передовій Микола Джуглій став водити важку техніку. 

  • Без нього ніяк, бо саме цією технікою військові зводять мости та переправи. 

  • Нерідко під постійними обстрілами ворога. 

Микола Джуглій мешкає в Ярмолинецькій громаді. До війни чоловік працював трактористом у філії лісового господарства. Але вже майже два роки воїн захищає Україну на передовій. Історію Миколи розповіли в Подільському лісовому офісі. 

Ярмолинчанин виконує бойові завдання в Донецькій області. Його робота надважлива для військових. 

— Дуже гаряче. Війська агресора не припиняють спроб оточити і захопити наші території. Ситуація напружена. Але ми мусимо триматися. Кожен з нас тут заради дітей, наших рідних, — розповідає захисник. 

Відео дня

Служить Микола у складі 48-ої інженерної бригади. Він – водій ВММ (важкого механізованого моста). За допомогою цієї техніки ярмолинчанин зводить мостові переправи для швидкого просування сил оборони.

— Наша техніка має проходити вперед. А для цього дуже часто потрібна інфраструктура. У цій роботі головне точність, швидкість та оперативність, — пояснює боєць. 

Наводити переправи інженерним військам доводиться як на воді, так і на землі. І все це під постійними обстрілами, адже переправа – надважлива ціль і для ворога.

— Роботу зараз ускладнюють і погодні умови. Ми працюємо в будь-яку погоду, навіть під постійними дощами чи снігопадами, — додає Микола.

Про війну військовий розповідає мало. Лише каже: «Якщо всі будуть ховатися чи боятися, то хто буде воювати? Нам потрібно це все зупинити».

Нещодавно Микола Джуглій був нагороджений нагрудним знаком «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за проявлену мужність і успішне виконання завдань під час бою. Вдома на воїна чекають батьки, дружина, двоє діток.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Aurika Pridiy

    🙏🙏🙏
  • Валентина Блажко

    Божого захисту.
  • Галина Поліщук

    Янгола охоронця , повертайся додому живим

keyboard_arrow_up