Хто найдовше керує комунальними підприємствами Хмельницького

Хто найдовше керує комунальними підприємствами Хмельницького
Оксана Піддубна, Микола Крентовський та Володимир Скалій
  • Шестеро директорів втрималися на своїх посадах за майже дев’ятирічного керівництва Олександра Симчишина.

  • Дехто очолює свої підприємства ще з 1990-х років.

Основна частина рішень на рівні Хмельницької громади ухвалюються колегіально — депутатами міської ради або членами виконавчого комітету. Але  є й ті, які ухвалює особисто міський голова. Серед них — призначення та звільнення директорів комунальних підприємств.

Нині Хмельницькій міськраді підпорядковані 40 комунальних підприємств. Серед них є такі, що фактично існують з радянських часів, і такі, що створені останніми роками. Частина з них, а саме шість, досі мають керівників, які обіймали свої посади до першого обрання Олександра Симчишина міським головою 2015 року.

Хмельницьку інфекційну лікарню з червня 1997 року очолює Оксана Піддубна. Комунальним некомерційним підприємством медзаклад став 2020 року в рамках медичної реформи. Сама ж Оксана Піддубна того ж року стала депутатом міської ради від Команди Симчишина».

Відео дня

Комунальне підприємство «Профдезинфекція» з серпня 1998 року очолює В’ячеслав Вальоса. Установа надає послуги з дезінфекції, дезінсекції (знищення комах) та дератизації (знищення гризунів). У квітні цього року Олександр Симчишин вчергове призначив В’ячеслава Вальосу на посаду директора на період воєнного стану та ще рік після його закінчення.

Ринок «Ранковий» з 2000 року очолює Костянтин Чекман. Підприємство є оператором ряду ринків у Хмельницькому, до прикладу, біля Кам’янецького переїзду та залізничного вокзалу.

Комунальне підприємство «Хмельницьктеплокомуненерго» з серпня 2008 року очолює Володимир Скалій. Установа утримує котельні та тепломережі Хмельницького й надає послуги постачання тепла та гарячої води мешканцям міста. 2022 року до «Хмельницьктеплокомуненерго» передали всі котельні та мережі «Південно-Західних тепломереж». Останні, до слова, досі не ліквідовані, про що свідчать дані аналітичної системи «YouControl».

Комунальне підприємство «Технагляд» з листопада 2010 року очолює Андрій Петрук. Установа надає послуги технічного нагляду під час будівництв, реконструкцій та ремонтів різним фізичним та юридичним особам. Такі послуги комунальні установи та підприємства Хмельницького найчастіше замовляють саме у «Технагляду».

Муніципальну телерадіокомпанію «Місто» з грудня 2012 року очолює Микола Крентовський. Підприємство відоме як телеканал «Місто». Планується, що воно стане некомерційним, як, до прикладу, вже згадана інфекційна лікарня, та буде переформатоване на місцеве публічне аудіовізуальне медіа. Цього вимагає чинне нині законодавство. Також у телерадіокомпанії має бути створена наглядова рада, яка має зробити медіа більш незалежним від міської влади. Ця наглядова рада, серед іншого, зможе звільняти та призначати директора підприємства.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Гудок

    Всі рибні підприємства завжди будуть солодкими. Керівники будь якою ціною будуть триматись посади. Хабарі і тд
  • Анастасія Снігур

    Слава вічному скалію!

keyboard_arrow_up