Маленький Архип грає в шахи з перехожими, аби допомогти бійцям (ФОТО)

Маленький Архип грає в шахи з перехожими, аби допомогти бійцям (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Юлії Кандзеби
  • Юнак переїхав з Попасної до Шепетівки.

  • Тут вирішив часу дарма не гаяти. 

  • Архип бере участь у благодійних ярмарках на підтримку ЗСУ.

Архип — хлопчик з Луганської області, а саме з Попасної. Разом з батьками він переїхав на Хмельниччину, тікаючи від війни. Сім’я Архипа знайшла притулок в Шепетівці. 

Тут юнак вирішив брати участь у благодійних ярмарках на підтримку ЗСУ. Він грає з перехожими у шахи, щоб зібрати кошти на закриття потреб військових на передовій. Про це розповіла волонтерка Юлія Кандзеба. Ярмарки організовує шепетівський Музей пропаганди. Вони також активно долучаються до ініціатив охочих допомогти ЗСУ.

Відео дня

— З Архипом ми вже не вперше ярмаркуємо неподалік краєзнавчого відділу музею. Щиро дякуємо хлопцю за підтримку наших учасників бойових дій, — зазначають в Музеї

Ще зовсім малого хлопця важко обіграти. Як тільки у хлопця з'являється вільний час після школи й футболу – одразу рушає за шахи на вулицю, де грає з усіма охочими. На двох шахових турнірах Архип назбирав більше 13 тисяч гривень. 

Після першого благодійного ярмарку сім'я Архипа передала волонтерці Юлії Кандзебі, яка також родом з Попасної, 5 251 гривень та згодом ще більшу суму 7 777 гривень. Волонтерка придбала за них комплекти термобілизни воїнам на передову. Про це вона зазначила у дописах на своїй сторінці у Фейсбук:

Юного волонтера підтримує мама Катерина та працівники Музею пропаганди. Мати дитини теж долучається – робить патріотичні прикраси ручної роботи та пече крафтові смаколики.

Зараз Архип хоче якнайшвидше повернутися до рідної Попасної. Хлопчик вірить, що Україна переможе і робить для цього все, що може зі свого боку, повідомляє Вчасно. 

Нагадаємо, нещодавно восьмикласник Олександр Посвістак передав волонтерам 70 тисяч гривень на придбання дрона для військових. Самотужки він назбирав 25 тисяч, ще 45 доклали батьки. Усі до копійки кошти Сашко приніс та віддав на допомогу ЗСУ. Історію Олександра читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up