Мітинги, вакцини, чіпи та ОПЗЖ: інтерв’ю з хмельницьким бізнесменом Віктором Вікарчуком

Мітинги, вакцини, чіпи та ОПЗЖ: інтерв’ю з хмельницьким бізнесменом Віктором Вікарчуком
  • Чому компанія Вікарчука не хоче орендувати кінотеатр «Сілістра»?

  • З якої причини бізнесмен балотувався у міськраду, яку не визнає?

  • Чи буде він вакцинуватися від COVID-19?

  • Відповіді Вікарчука на ці та інші питання — в нашому матеріалі.

Віктор Вікарчук відомий у Хмельницькому перш за все як бізнесмен та власник комплексу «СВ». Втім, останні півроку його ім’я також звучить в іншому контексті. Йдеться про те, що Віктор Вікарчук не визнає наявні органи влади в Україні та вважає їх нелегітимними. Крім того, він виступає проти карантину і вакцинації, та навіть проводив на майдані Незалежності мітинги.

Через порушення карантинних вимог під час роботи комплексу «СВ» на Віктора Вікарчука неодноразово складали протоколи, а також відкрили кримінальне провадження. Ще одне провадження відкрила СБУ. Воно пов’язане з функціонуванням «міської ради».

Зокрема, до Вікарчука додому приходили правоохоронці з обшуком. Крім того, на своєму сайті СБУ відзвітувала, що вона «блокувала створення фейкового органу місцевого самоврядування». Втім, ця організація досі працює та поширює інформацію на своїх сторінках у соцмережах.

Відео дня

Ми поспілкувалися з Віктором Вікарчуком та поставили йому питання, які стосуються будівлі «СВ», «міської ради», політичних вподобань, пандемії коронавірусу та мітингів на майдані. Додамо також, що ви можете дізнатися більше про Віктора Вікарчука з окремого матеріалу.

Відносини з владою

— Виконавчий комітет міської ради прийняв рішення, у тексті якого зазначено, що ТОВ «Браво» відмовляється від оренди приміщення кінотеатру «Сілістра». Що далі буде з комплексом «СВ»?

— Є частина кінотеатру, а все інше побудував я, у мене на то є власність. Наступна ситуація — коли я з’ясував те, що існуюча міська рада не є органом місцевого самоврядування, і вони є юридичною компанією і не мають права розпоряджатися комунальним майном і землею, у нас виникли проблеми. Але вони трохи раніше виникли через те, що мені ще навесні (2020 року — прим. авт.) після локдауну, у вересні (2020 року — прим. авт.) у мене закінчувалася оренда, мені сказали, що мені її не продовжать. Тому я почав трохи думати і розбиратися з тим, чому ж вони не хочуть продовжити. Вони сказали просто так. Ви розумієте, в один день сказати, що з тобою не продовжать оренду… Я почав розбиратися, хто вони такі. І в ЦНАПі, який створений міською радою так званою, є підтверджуючі документи, що вони є юридична компанія. Вони розказують, що вони юридична компанія публічного права. Але закону про юридичну компанію публічного права немає. Значить, вони є звичайна юридична компанія, така сама, як моя. І я не хочу підтримувати корупцію, і рахунки є приватні, я вирішив, що я не буду їм платити гроші на приватні рахунки, тому я написав, що я розриваю з ними угоду. Це правда, це абсолютно без всяких проблем. Ми будемо працювати. Вони приходили до мене, і хочуть 10 лютого знову прийти. Я їм кажу, немає ніяких проблем, я готовий платити оренду, тільки мені дайте рахунки, щоб я платив на орган місцевого самоврядування. І я їм сказав, що дайте мені документи, які підтверджують, що ви створені, перше, жителями, а друга, що вам передане майно, яким ви можете розпоряджатися. От ви приходите до мене, забираєте кінотеатр, я погоджуюся, нема питань. Я готовий віддати хоч зараз. Але покажіть, що ви маєте право на це. Це все одно, що я прийшов до вас додому, і забираю вашу квартиру або ваше майно. Яке я маю право? Юридичних підстав розпоряджатися майном існуюча юридична компанія не має ніяких. Ми будемо працювати і далі, тут питань немає.

Довідка. Згідно з цивільним кодексом, поняття «юридична особа» має два підвиди — «юридична особа приватного права» та «юридична особа публічного права». Перша створюється на підставі установчих документів, друга — розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування. Хмельницька міська рада є юридичною особою публічного права та належить до органів місцевого самоврядування, що передбачено відповідним законом. Міський голова Олександр Симчишин під час розмови з Віктором Вікарчуком про кінотеатр «Сілістра» сказав, що той неодноразово приходив до нього «порішати питання».

— Чому ви балотувалися до міської ради, якщо вважаєте її нелегітимною?

— Я балотувався від «ОПЗЖ», тому що коли я звертався до будь-якої іншої партії, мені казали, що від 100 до 200 тисяч гривень треба заплатити просто хабара. В «ОПЗЖ» сказали — слухай, нема проблем, давай з нами. Я позапартійний до сьогоднішнього дня. Чому хотів туди, тому що потрібна була платформа… Ви ж бачили, я вибори не зривав, хоча я міг би перед виборами показати, що у нас міського голови нема, і він записаний як керівник. Друга ситуація, що вони є юридична компанія. Я ж цього не робив, я хотів після виборів сісти поговорити з так званим міським головою. Тому я хотів просто мати платформу і як депутат виступати і пояснювати людям, щоб ми цю систему просто зупинили. Оце єдина була ситуація, більше нічого.

— Тобто ви не поділяєте ідеологію «ОПЗЖ» і не підтримуєте їх?

— Абсолютно. Те, що зараз з ними зробили (наклали санкції проти Тараса Козака — прим. авт.), хочу сказати, це дуже небезпечна гра. Мені здається, що зараз просто будуть ділити Україну. Це, що вони закрили канали, зараз будуть бунтувати, це неприємна, неправильна ситуація. Але це таке, ви побачите потім.

Довідка. РНБО наклала санкції проти нардепа від партії «Опозиційна платформа — За життя» Тараса Козака через схеми постачання вугілля з окупованих територій. Санкції передбачають, зокрема, заборону мовлення телеканалів «112 Україна», «NewsOne» та «ZIK».

— Яка кінцева мета діяльності новоствореної «міської ради»?

— Такі всі органи мають бути створені на території України. Якщо ми візьмемо Конституцію України, 140-ва стаття конституції, пишеться так, що територіальна громада, тире, жителі, самостійно або через органи місцевого самоврядування управляють майном. Органи місцевого самоврядування створюють жителі для управління майном. Приміщення, земля — це управління. Тому вона створена згідно з конституцією 1996 року. До сьогоднішнього дня у нас жодного органу місцевого самоврядування в Україні немає.

— Скільки людей, на вашу думку, поділяють ці погляди, що Хмельницька міська рада діє незаконно?

— Не можу сказати, ми можемо подивитися на коментарі, які є в соціальних мережах, і приблизно подивитися на ці всі речі. Я не можу сказати, я такого опитування не проводив. Але з кожним днем все є більше людей, тому що людям не віриться, що їх так здурили. Я показую папери, є завірена печатка, це ж їхня печатка стоїть. Розумієте, орган місцевого самоврядування має бути створений жителями і має бути правоустановчий акт. Зараз якраз новостворена міська рада, не новостворена, а вона вперше створена згідно з конституцією, до суду подала про виселення юридичної компанії, яка займає зараз приміщення на Гагаріна, 3. Буде дуже цікаво в суді поспілкуватися. Я ж людям пояснюю, якщо ми щось не праві, подайте до суду і скасуйте. Можна ж це зробити, правильно, в законний спосіб? А не бойовиків наймати, ми ж якісь цивілізовані люди. Якщо хочемо в бойовиків грати, то давайте всі будемо грати в бойовиків.

— Раніше ви були представником цієї влади, тобто ви це все визнавали, потім перестали визнавати?

— До 2015 року це все було засекречено. Здається, у 2015 році розсекретили оці дані, які ви можете взяти з реєстру. Чесно, до мене приходили в 2016 році, розказували, що це юридична компанія. Я не повірив. Просто фізично не повірив. А працював я з 2004 по 2006 рік в Красилівській адміністрації. Це дійсно так. Плюс по 2010 рік я був депутатом міської ради, я просто фізично не знав, я ж не міг додуматись, що такий є обман цілої нації, на жаль.

— Тобто вам це хтось повідомив, надав ці дані?

— Я ж вам поясню, коли закрили на карантин, я не міг (його дотримуватися — прим. авт.), у мене великі були кредити, і мені треба було якось з цього виходити, я почав продавати все майно. Потім знову кажуть, що продовжуються локдауни, і, до речі, є секретний лист, що це на два роки мають мордувати Україну, це рішення Кабінету міністрів. З архіву його взяли. Я мусив розбиратися, що ж таке робиться, чому ніхто не несе відповідальності.

— Тобто це було тоді, коли почався карантин?

— Це десь так після травня місяця (2020 року — прим. авт.), я почав дивитися відео, спілкуватися з людьми, почав читати конституцію, я сам юрист. Але ніколи я не думав, що таке шахрайство може бути. Я вчився ще давно, таких ще масштабів не було, але от така от ситуація. Це зараз кожен може розібратися в цьому.

— Згадаємо випадок, коли вас облили зеленкою. Які були ваші подальші дії? Чи ви кудись зверталися, наприклад, в поліцію?

— Зверталися. Зверталися, там вони погрожували життю, я ще на це не звернув увагу, тому що є свої питання. Ми через суд примусимо відкрити кримінальне провадження і притягнути жуліків до відповідальності. Тому що, я ще раз кажу, — мені треба правила. Якщо ми зараз виходимо, як в 90-ті роки, і будемо діставати зброю й стрілятися — це одна ситуація, якщо ми живемо у правовій державі — нехай сідають зі мною за стіл і будемо розмовляти. Щодо сепаратиста, зараз я вам скажу. Отам (в конференц-залі комплексу «СВ» — прим. авт.) сидить у нас самооборона Майдану. Вони прийшли, коли «Свобода» хотіла спалити «СВ», теперішній час. Після цього мені дійсно доведеться діставати зброю і стріляти. Але я думаю, що до цього не дійде. Але вони зібралися й дійсно йшли палити. І хмельничани зібралися й не допустили їх до цього.

— Ви не визнаєте законність діяльності міської ради. Які органи, структури державні, місцевого самоврядування ви визнаєте? Чи взагалі у нас немає тих, хто діє законно, на вашу думку?

— Ще раз поясню — є папери, які завірені ними, і там написано, що це юридичні компанії приватного права. Як їх можу я визнавати, якщо їх не створювали жителі, якщо їм майна не передавали. Як? Наступна ситуація — беремо будь-який орган, наприклад, податкову. Вони ліквідовані на сьогоднішній день, юридична компанія, а має бути рахунок, публічний рахунок територіальної громади, куди я маю платити. Як я можу платити?

— Тобто ви податки зараз не платите?

— Ні, ми податки ще платимо, але на податкову ми понаписували звернення про те, щоб вони надали нам рахунки територіальної громади, на які я маю платити. Я готовий платити. До речі, хочу сказати, що ми досить етична компанія, у нас всі наймані зареєстровані люди, ми платимо всі податки, ми не бавимося з чеками і так далі. Ми абсолютно нормально працювали. Але через те, що нас ввели в такі рамки, почали знущатися над бізнесом, є питання. Я ще раз офіційно говорю, що немає жодного органу державної влади і виконавчої влади на сьогодні немає, органу місцевого самоврядування немає жодного. Я готовий сідати за стіл з будь-яким юристом. От ініціюйте існуючого керівника міської ради, міського голову, посадіть за стіл, публічно, нехай знімають камери, і транслюйте, подивитеся, що вони скажуть. Я думаю, що найближчим часом буде судове засідання, і там можна буде це побачити.

— Була у 2016 році скандальна ситуація, мав виступати дует Потап і Настя Каменських. Ви після цього заявляли, що будете мітингувати під час сесії міської ради, виведете всіх працівників комплексу, але так цього і не робили. Чому?

— Я на другий день полетів за кордон, тому що в мене була запланована поїздка. Ввечері ми зустрілися з міським головою (Олександром Симчишиним — прим. авт.) так званим і з тим самим Бурликом, який це все створив. В нього тоді була відкрита кримінальна справа по Києву, там де люди загинули. І те, що вони тут зробили, це теж порушення кримінальної справи. По-перше, хочу вам сказати, що перші канали, які почали про це говорити, — це російські канали. І міська рада санкціонувала цей процес, вони отримали дозвіл, щоб тут оце все робити. Але я одну штуку хочу розказати, це досить небезпечно. Якщо купка людей збирається, приймає рішення, що хтось правий, а хтось сепаратист, а хтось ні, це може привести до дуже серйозних наслідків. Якщо Потап і Настя неправильні, так забороніть на державному рівні, посадіть їх в тюрму, притягніть до відповідальності, я ж не проти, якщо є за що. Мало того, вони підлаштували те, що я ніби діда ще побив. То дякувати Богу, що в мене була камера нічного бачення. Вони його вже поклали в лікарню, а на ранок прийшли там мені розказували, то я на ранок викинув це відео, і все, дід через 15 хвилин був здоровий і пішов додому. Так, там написано, як Вікарчук побив дідуся. Ви можете подивитися, як він штовхає мене, мені довелося там навіть руками махати з цими всіма (активістами — прим. авт.). Я пошкодував їх тоді просто чисто по-людськи і ми домовилися, що вони ніколи не будуть ускладнювати життя у місті. Ми хочемо жити по закону, я нічого ні в кого не прошу, але не треба порушувати. Якщо ви бачите, що я правий, не правий, подайте в цивілізований до суду звернення, нехай притягнуть до відповідальності. А то коли приходить до мене СБУ і каже, що я порушив конституцію теперішню 1996 року, і тут же ж пишуть — і конституцію Української Радянської Соціалістичної Республіки, закон про територіальну цілісність 1981 року. Це що?

Довідка. Стаття 3 закону «Про правонаступництво України». Закони Української РСР та інші акти, ухвалені Верховною Радою Української РСР, діють на території України, оскільки вони не суперечать законам України, ухваленим після проголошення незалежності України. (12 вересня 1991 року)

— Ви часто кажете — «підіть подайте до суду», ви подаєте, на вас подають. Тобто діяльність суду як такого ви визнаєте правомірною?

— Якщо чесно — то ні. Справа в тому, що, перше, ознаки суду — це державні символи. До сьогоднішнього дня, 20 стаття Конституції України, в нас не прийнятий ні прапор, ні герб України. І великий державний герб теж не прийнятий. Там має бути, щоб дві третини за це проголосували. Ніхто у Верховній Раді за це не голосував. Тобто прапор і герб, які сьогодні є, — це герб і прапор УРСР, які в перехідний період прийняли в 1992 році, ви візьмете конституцію, розкриєте, і там підписано Плющем в 1992 році. На жаль, така ситуація. Якби в нас хоч один був орган виконавчої влади, то будь-який оцей весь процес, який би був, це їх вже давно би притягнули до відповідальності, вже давно люди б сиділи. Але юридична фірма іншу юридичну фірму не може притягнути до відповідальності, це просто муляж.

— Прихильником якої політичної сили ви зараз є, якщо є така?

— Ні, я не є прихильником жодної політичної сили, тому що це, по-перше, корупція, а друга ситуація — ніякої політичної відповідальності вони за себе не несуть. Якщо ми говоримо навіть про «Свободу», про яку ми сьогодні говорили, давайте подивимося, хто Крим віддав? Тоді міністр оборони був по квоті «Свободи», він дав наказ не стріляти і не реагувати на напад тих людей, які захопили територію. Він надав наказ. «Свобода» понесла за це відповідальність? Ні. Генеральний прокурор хто був? Від «Свободи». За це ніхто теж не поніс відповідальність. І тоді Турчинов очолював весь процес, це «БЮТ». За такі речі, я думаю, взагалі, як Комуністичну партію, треба було витерти їх з лиця землі. Логічно? Питань нема. Вони ж не балотувалися зараз на виборах як «Свобода», вони пішли під прапором Симчишина, а зараз повитягували прапорці «Свободи». Це правильно? Так само і в Кам’янці зробили. У нас в конституції написано, що кожен може бути обраним і обирати має право. Там в конституції жодного закону про політичні партії немає. Це позаконституційні формування.

Довідка. Стратегія «Свободи» у Хмельницькому та Кам’янці-Подільському відрізнялася. Для балотування у Хмельницьку міську, районну та обласну раду використали бренд «Команди Симчишина», для балотування у Кам’янець-Подільську міську та районну — бренд «Свободи». Існування політичних партій передбачене статтями 36 та 37 Конституції України.

— На вашу думку, в якому напрямку має рухатися Україна? Росія, Європа, можливо щось інше?

— Чомусь ми хочемо, щоб ми кудись рухалися. Для чого? От скажіть, для чого? Ми в центрі Європи знаходимося, маючи такі ресурси, маючи величезну людську силу, нормальних людей, які можуть нормально працювати, навіщо нам та Європа. От зараз ми йдемо в Європу, ми що там, всього набрали найкращого, чи ви думаєте, що нас там чекають сильно? Чи так само до Росії ми підемо? До речі, я вам хочу сказати, ви можете увійти на сайт ООН, подивитися, — ми в складі Радянського Союзу, я офіційно про це кажу, в складі Радянського Союзу, Україна, Білорусь, Росія. Це блеф, який нам тут розказують. Тому ми не повинні нікуди рухатися, ми маємо позаблокову абсолютно державу, так як Швейцарія, до прикладу. Може ж бути? Може. У нас все для цього є, і ресурс є, людський, енергоресурс, і копалини є, і люди є, все є. Нащо нам кудись треба рухатися? Ми все найгірше, голубих понатягували, знищили сімейні цінності, наркотиків… Я тільки на страйки не встигаю їздити, тому що хочуть впровадити, вакциною хочуть шуронути, все. То куди нам треба рухатись? Я не вважаю, що ми кудись маємо йти. Ні, ми маємо бути самостійними, тим більше, згідно з конституцією, ми незалежна республіка Україна, самостійна. На сьогодні ми втратили абсолютно самостійність, під повним зовнішнім контролем.

Довідка. Серед переліку держав-членів ООН немає Радянського Союзу. Україна є у переліку членів на рівні зі 192 іншими державами.

Мітинги проти карантину

— Яка кінцева мета ваших мітингів, які ви проводите час від часу на майдані?

— Кінцева мета, щоб перестали знущатися над українцями. Давайте з карантину почнемо. Я вже не говорю, що Кабінету міністрів нема. От ви зайдіть у будь-яку реєстраційну систему, знайдіть і подивіться, що його немає зареєстровано на території України, просто фізично немає. Друга ситуація — засідання у цей день (коли запроваджували карантин — прим. авт.) не було, не було перевищено епідемпорогу, створили нам проблеми, закрили, порушивши 64 статтю, багато статей порушили. 64 стаття Конституції України — ніхто не має права обмежувати права і свободи. Тільки у військовий стан і надзвичайний. У нас був надзвичайний стан? Ні. У нас був військовий? Ні. Хто дав право, щоб нас посадити вдома? Не вчитися, забрати право на працю і так далі. Тому я проти карантину і я не закривався. 170 протоколів мені написали, це направду досить серйозна ситуація. І там різні от придумувати речі проти мене. Щодо тарифного майдану — ви бачили свої платіжки, які прийшли нові, ви готові платити? Якщо ви готові, то тоді вибачайте, на цьому тижні я не буду проводити тарифний майдан. Люди вважають, що платіжки їх не сильно побили. Ну й «Свобода» там грозилася, що вони виведуть людей на майдан самі, але зі мною не хочуть виходити. Я кажу, якщо я токсичний, проведіть самі, я подивлюся, як вони проведуть. Тому лише права людини, більше нічого не потрібно. Ви думаєте, мені нема чим зайнятися? От ми їздили вчора до Києва там проти закону 4142. Вам забороняють працювати там, де ви зараз працюєте, коли у вас не буде хоч одного щеплення. Ви погоджуєтеся з цим? Я ні. Діти ніде не можуть вчитися в школі, в садочках ніде не можуть. Люди не можуть працевлаштуватися. Це хіба нормально? Ні. Плюс обов’язкова вакцинація. Це нормально? Ні. Плюс ніхто не несе відповідальності за те, які поствакцинальні будуть наслідки. Ви не задавали питання, чому ніякої хвороби сьогодні немає, тільки коронавірус? Від ніякої хвороби зараз не мруть. Рак, пневмонія, серцево-судинні, все лише коронавірус. А я вам скажу, що жодного, в мене є відповідь з Міністерства охорони здоров’я, жодного випадку в Україні смерті від коронавірусу нема. Тест позитивний — так. Тому що ці тести — це обман. У нас сьогодні тести не сертифіковані і ніхто їх не контролює, вони не визначають коронавірус. Навіть шаблона коронавірусу, з яким би можна було порівняти по тестах, щоб визначити, що ця хвороба є, немає, у світі ніде нема. Це обман.

Довідка. Контроль якості тестів, зокрема й сертифікація, передбачені технічним регламентом щодо медичних виробів для діагностики in vitro. Визначення окремих видів та штамів вірусів контролюють лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров’я. Через ці ж лабораторії країни світу обмінюються інформацією про віруси та їхні штами, а також контролюють стан діагностики. Україна також періодично направляє зразки до лабораторій ВООЗ.

— За нашими спостереженнями, все менше й менше людей приходить на ваші мітинги. Чому так?

— Минулий раз розігнали, минулий раз люди поприходили на 12 годину і ті, хто скорше прийшли, депутат обласної ради, і свою банду зібрав, і погрожували людям, і вони порозходилися, погрожував тим, хто мав озвучку зробити. А чому вони приходять? Я ж кажу, що, напевно, на ці вихідні я не буду нічого проводити. Можливо, люди не зовсім зрозуміли, що треба дивитися на платіжки, на свою спроможність, що вони роблять і як вони мають платити. Можливо, все ще не зрозуміло. Я не для себе це лише роблю, мені важливо, щоби в місті була нормальна соціальна ситуація. Чим більша платіжка, тим менше грошей в сім’ї залишається, тим вищі ціни і соціальний пакет стає дорожчим. Люди зубожіють і бідні стануть, хіба це вигідно вам і мені? Ні, це точно. Тому моя така позиція.

— На одному з відео з мітингів один з учасників, який назвався вашим охоронцем, сказав, що 10 тисяч гривень на місяць він заробляє, але він сказав, що він не оформлений. Це в продовження теми, що у вас всі оформлені.

— Я жодного не знаю, хто в мене є охоронцем, в мене на сьогодні охоронців немає, це я вам зразу поясню, а друга ситуація — про майдан я не знаю, там багато людей приходило. Давайте розберемося, хто, і спитаємо, чи він отримує від мене гроші. Це просто, я люблю, коли ми перевіряємо ці всі речі.

— З приводу тих, хто приходить на майдан. Там часто можна зустріти працівників комплексу «СВ». Вони приходять за вашою вказівкою, проханням чи за власною волею?

— В жодному разі. Ми ніколи нікого не примушуємо, я людям кажу, що ми виходимо на майдан, хто хоче, той приходить, це їхнє право.

— У нас був один із матеріалів з мітингів, коли ми запитували кількох людей, чому вони прийшли, відповідь була — «сказали, то прийшли». Це їхня була відповідь.

— Покажіть мені цих людей, і ми будемо розмовляти, давайте, нема проблем. Я ще раз кажу, казали, робили, покажіть відео, покажіть, що ви з ними розмовляли, тоді ми будемо предметно розмовляти. Тому що на останньому процесі, коли розганяли людей, взагалі розказали, що я сепаратист, що я наркотиками торгую, що я стриптизер і так далі. Тому ще раз вам пояснюю, є інформація, є докази, давайте будемо розмовляти, а казали, робили, це вже… Я готовий, детектор, сідаємо розмовляємо.

— Раніше люди, які приходили на мітинги, звинувачували вас у сепаратизмі. Чи погоджуєтеся ви з цим і що взагалі для вас визначення «сепаратизм»?

— Давайте я вам поясню. Людям дійсно треба розібратися з тим, що таке сепаратизм. Я, по-перше, нічого ні від кого не відділяю, і я вам пояснив, що коли я йшов до так званого міського голови (Олександра Симчишина — прим. авт.) з конституцією, коли вони на мене напали, ці бойовики і поліція там розмежувала ці всі речі, коли зеленкою облили, я йшов з конституцією для того, щоб з ним поговорити, показати, яка ситуація. Мене тоді звинувачували, що я сепаратист. В чому? Якщо створили міську раду, в цей же день повідомили СБУ, і в цей же день повідомили юридичну компанію, яка має назву міська рада. Якщо це було неправильно, можна ж було подати до суду, вже чотири місяці пройшло, і це скасувати? Правильно? Цього ніхто не зробив. Наступна ситуація. Мені вже розказують, що я сепаратист через те, що я розказую, що нема державних органів влади. Я вам скажу — нема. Просто фізично нема. І я навмисно пішов у ЦНАП. Є така реєстраційна картка будь-якої структури, і вона завіряється ще печаткою цього відділу, який вам видає. Це ви можете безкоштовно в міністерстві юстиції взяти безкоштовний пошук і знайти реєстрацію будь-якої організації, а можете туди прийти, заплатити 110 гривень, і вам дадуть цю реєстраційну картку, поставлять печатку, що вони засвідчують, що це правильно. Там скрізь написано, що юридична компанія. Ви знаєте, що у нас міського голови немає, у нас є керівник, і виконавчого комітету, і так далі. Тому сепаратисти напевно скорше вони, через те, що вони у нас забрали майно, самостійно цим користуються.

— Що для вас взагалі Україна?

— Це самоврядна незалежна республіка, у якій живуть щасливі нормальні люди. Об’єднана, міцна, і у нас все для цього є. Нам просто не дають жити. І насамперед винні ми, тому що ми дозволяли цей весь процес робити. У нас забрали власність, жодна людина в Україні не має власності на те майно, яке вона має, у нас є право власності. Друга ситуація — конституція захищає права і свободи людини, нас перевели у фізичні особи. Тому закони оці, які вони видають, — це обмеження прав фізичної особи, а не людини і громадянина. У нас навіть немає паспортних столів, а в нас є міграційна служба, тому що ми мігранти на цій землі вже стали чомусь. І винні ми, що ми допустили.

Коронавірус та вакцинація

— Раніше ви часто говорили, що коли будуть вакцину проти коронавірусу вводити, будуть чіпувати людей. Зараз ви все рідше про це говорите. Ви змінили думку?

— Ні, я не змінив. Компанія «Pfizer» вже розробила цю вакцину, вона у вигляді пластиру, такий лейкопластир. Ви берете просто наклеюєте, це така вакцинація, знімаєте його і викидаєте. Але при певному світлі у вас є ознака того, що ви пройшли вакцинацію, відслідковується ваше перебування. Оце чіпування, так, це правда.

Довідка. Введення вакцини від «Pfizer» не передбачає використання пластиру. Таку технологію пропонує Університет Пітсбурга для введення вакцини «PittCoVacc». Пластир має мікроголки з цукру з вакциною. При наклеюванні пластиру голки розчиняються, і таким чином вакцина доставляється в організм. «PittCoVacc» наразі не схвалений до використання.

— Чи будете ви вакцинуватися?

— Ні, однозначно. Здоровий глузд мені говорить про те, що ніхто не знає, який склад цих вакцин. Ніхто не знає, що туди входить. Ніхто не дослідив, які наслідки цієї вакцини. Ви ж бачите, зараз по центральних каналах не розказують, але ви подивіться в Інтернеті, скільки з Америки, 160 чи 190 людей в будинку для літніх людей було, 20 померло на другий день (після введення вакцини — прим. авт.). Я не думаю, що варто взагалі ризикувати через ці речі. 10 днів тому прийняли закон, він вже є, вступив у дію, що на території України можна використовувати вакцини, які не пройшли третього та четвертого ступеня випробування.

Довідка. Випадки смерті літніх людей після вакцинації препаратом від «Pfizer» були зафіксовані у Норвегії. Влада країни не вважає вакцинацію причиною смерті.

— Раніше ви вакцинувалися від чогось? Ви чи ваші рідні?

— Це ще було в школі, так. Але я і хворобою Боткіна хворів, хоча і був вакцинований. І свинкою так само. Тому це мене не зберегло. Хочу вам пояснити таку штуку. От у нас є прикордонна академія. Там є ветерани, вони сюди приходять, ми дуже добре з ними спілкуємося. І хочу вам сказати, що вони раз на рік збирають своїх ветеранів і проводять медичне обстеження, допомагають лікуванню, якщо там треба, молодці, дуже класно дивляться. Але в них, відколи ця академія, старше людям 59 років, заборонено будь-яку вакцину колоти. Старше людям, ніж 59 років, заборонено вживати вакцину, заборонено просто фізично. А в нас хочуть першочергово провакцинувати старше покоління. Які наслідки будуть?

— Тобто, на вашу думку, раніше дійсно вакцинували, намагалися захистити від хвороб, а зараз ні?

— В Радянському Союзі так.

— Навіть якщо 1990-ті, 2000-ні, 2010-ті, раніше це була суто медична процедура?

— Так, а зараз для того, щоб нас стало менше. Оцей законопроєкт 4142, який вилучає повністю відповідальність за наслідки, які будуть під час вакцини. Ніхто за це не відповідає, чи ви станете калікою, чи помрете перед своєю сім’єю. Але вас примушують вакцинуватися. Це як? В Росії викрали ці документи, які підписують (перед вакцинацією — прим. авт.), там на 14 аркушах підписується документ, і там прямо написано — «Медичний експеримент». Ніхто не дослідив, який репродуктивний вплив на жінку, на чоловіка після того, як вакцину вже будуть використовувати. От зараз нам продовжили до кінця квітня карантин. На яких підставах? Хто сказав, що в нас буде спалах чи обмеження якісь треба вводити, щоб до кінця квітня. Але прем’єр-міністра сказав, що так, але це на два роки нам хочуть карантин цей продовжити. Дві тисячі у нас зараз випадків, чи там дві з половиною тисячі, але карантин до квітня продовжили. Лише знищення просто бізнесу. Ви ж подивіться, скільки всього позакривалося. Глобалісти так звані, вони розказують, що вуглекислий газ — це є проблема, яка парникові ефекти там створює, а виробники вуглекислого газу — це велика рогата худоба і люди. Тому їх треба просто знищити.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Оксана Григорчук

    Доки ви будете цю "комсу" піарити?  Воно ж коло влади скільки років крутилося і жерло? Шо воно зробило? А тепер критикує... . Краще заткало б писка і сиділо тихенько
  • Oleg Vasilevich

    Странная у него логика, вернее ее просто нет... Просто желание оставить в собственности то что принадлежит нее ему, а городу.
    Это ему ещё Хеликс не вспоминают, который базировался у него в СВ
  • Victor Somename

    Все що стосується карантину - незаконність, недоцільність, відверте безглуздя окремих положень (та і цілком) - погоджуюсь.

    Решта - якась навколоюридична маячня для вирішення своїх особистих конфліктів з міською радою.

    Якби Віктор Вікарчук сфокусувався виключно на боротьбі з карантином (без усіх оцих історій про чіпування і рептилоїдів), це було б варто підтримки. А так, нажаль, на фоні однієї здорової думки - купа нездорових.

    Svitlana Rusina reply Victor Somename

    Victor Somename однозначно. Тут змішалося все на величезну купу. І з цієї купи дуже складно виокремити те, що дійсно у його боротьбі доцільне. Водночас поливання його зеленкою з боку деяких активістів - це ще більший трешак.
  • Леонид Морозов

    ОПЗЖ...і в нашому місті є прихильники "русского мира"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up