На Хмельниччині поховали Тетяну Шутяк, яка загинула в авіакатастрофі у Броварах

На Хмельниччині поховали Тетяну Шутяк, яка загинула в авіакатастрофі у Броварах
Колаж з фото зі сторінки МВС України та особистої сторінки Тетяни Шутяк у Фейсбук
  • Це відбулося в рідному селі загиблої, на Ярмолинеччині. 

  • Її поховали за 2 дні до дня народження. 

  • А перед тим в столиці провели в останню дорогу Дениса Монастирського. 

Тетяна Шутяк була заступницею керівника Патронатної служби МВС. Дівчина працювала з міністром Денисом Монастирським. Вона загинула 18 січня під час виконання службових обов’язків. Тетяна була в гелікоптері надзвичайників, який розбився в авіакатастрофі у Броварах. 

Тетяні навіки залишилось 26 років. Вона була родом з Хмельницької області. У невеличкому селі Соколівка, що на Ярмолинеччині живуть її батьки. Рідна сестра Наталя працює в Укрзалізниці. 

Відео дня

Тетяна Шутяк закінчила Одеську юридичну академію, вивчала кримінальну юстицію. У 2018 стажувалися в апараті Верховної Ради. А згодом стала помічником тоді ще народного депутата Дениса Монастирського. Коли ж його призначили міністром, Тетяна почала працювати разом з ним в МВС. 

Дівчина не дожила буквально тиждень до свого наступного дня народження. 24 січня їй мало б виповнитися 27 років. В суботу, 21 січня, з нею попрощалися в Українському домі в Києві. Про це свідчать світлини Міністерства внутрішніх справ. 

Фото зі сторінки МВС у Фейсбук

А сьогодні, 22 січня за 2 дні до дня народження дівчину поховали в рідному селі — Соколівці. 

Односельчани зустріли похоронний кортеж “живим коридором” пам’яті. Жителі громади віддали останню шану землячці. Поминальна служба пройшла в храмі Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ. 

Попрощатися з Тетяною прийшли рідні, друзі, односельчани та посадовці. Труну накрили жовто-блакитним стягом. Під час церемонії її несли військові. Дівчину поховали на кладовищі в Соколівці. 

У Міністерстві внутрішніх справ опублікували світлини з прощання із Тетяною. Аби переглянути всі фото - гортайте вбік:

У панахиді, вшануванні пам’яті та скорботних поховальних заходах на кладовищі взяли участь заступник міністра внутрішніх справ МВС України Богдан Драп’ятий, виконувач обов’язків державного секретаря МВС України Інна Ящук, перший заступник голови Нацполіції Михайло Кузнєцов та інші посадовці МВС України.

Кореспонденти Суспільного показали відеофрагменти з похорону:

 

З Денисом Монастирським та керівництвом МВС, яке загинуло в катастрофі, простилися вчора, 21 січня. Траурна церемонія пройшла в Києві в Українському домі. Його поховали на Байковому кладовищі, в столиці. 

Тут і далі фото зі сторінки МВС України

Траурну церемонію відвідали Президент України Володимир Зеленський із дружиною, голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, голова Уряду України Денис Шмигаль, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, секретар РНБОУ Олексій Данілов та інші державні діячі. Всі вони висловили скорботні слова співчуття членам родин загиблих, їхнім друзям та колегам і однодумцям. 

Нагадаємо, 18 січня у Броварах на Київщині розбився гелікоптер надзвичайників. Він впав між дитячим садочком і багатоквартирним будинком. 

На момент аварії у вертольоті було 9 людей: шестеро чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу надзвичайників. 

Півдоби тривали пошуково-рятувальні роботи. Внаслідок авіакатастрофи загинули 14 людей, серед яких 1 дитина. Постраждали ще 25 осіб, з них 11 дітей. 

Додамо, що СБУ вже розпочала розслідування щодо падіння гелікоптера у Броварах. Наразі правоохоронці розглядають декілька версій. Серед них:

Правоохоронці зазначають, що наразі встановлюють всі причинно-наслідкові зв’язки і деталі трагедії. 

Колектив редакції vsim.ua висловлює щирі співчуття сім’ям та близьким загиблих і постраждалих в цій жахливій трагедії. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (181)
  • Людмила Гунько

    Вічна паиять
  • Лена Семчишен

    Вічна пам'ять
  • Петро Козачок

    Вічна память.
  • Ольга Порицька

    Вічна Пам'ять! Царство Небесне! Глибокі співчуття родині.

keyboard_arrow_up