На війні загинули троє воїнів з Хмельниччини

На війні загинули троє воїнів з Хмельниччини
Світлини зі сторінок громад та ГУР
  • Сергій Вінярський – з Кам’янеччини.
  • Влад Кравець і Руслан Плахов – зі Шепетівщини.

Зчорніла від горя Хмельниччина. Кожна звістка про загибель котрогось із її мужніх Воїнів, наче ніж у серце. І рана гіркої втрати не загоїться ніколи.

Життя обірвалося у боях під Кропивницьким

У тузі Кам’янеччина. Захищаючи Україну, під Кропивницьким загинув чемерівчанин Сергій Вінярський.

Відео дня

Воїн 1981 року народження. Проходив службу за контрактом у одному з інженерних батальйонів.

У вівторок, 1 листопада, мешканці Юрківців та Чемерівців зустріли та вшанувати загиблого Захисника живим коридором.

Прощання із загиблим Героєм, інформують у Чемеровецькій територіальній громаді, відбулося  біля каплички в центрі селища.

«У цю гірку мить поділяємо горе родини, сумуємо усі та схиляємо голови в глибокій скорботі…Вічна пам'ять та слава Герою!» - акцентують у громаді.

Жертвуючи собою, знищив ворожий розрахунок

У скорботі Шепетівщина. Під час звільнення Невського, що на Луганщині, 23 жовтня загинув солдат, розвідник групи «КЕДР» ГУР МО України Влад Кравець на псевдо «Cом» із Берездівської громади. Герой ціною свого життя знищив ворожий розрахунок.

Владислав Кравець родом з Тростянця. Мешкав у Києві.

До війни працював інструктором стрілецького тиру, неодноразовий учасник і призер змагань з практичної стрільби.

Із першого дня війни, 24 лютого, пішов захищати Батьківщину добровольцем.

В останній тиждень лютого, зазначають у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, ніс службу в Києві на потенційно небезпечному напрямку прориву ворога у столицю в районі транспортної розв’язки з’їзду з Північного мосту на правому березі Дніпра (ТЦ «Епіцентр»).

Упродовж березня у складі групи служив на Київщині, брав участь у бойових розвідувальних, диверсійних операціях в районі сіл Калинівка, Копилів, Мотижин, Фасова Макарівського району, що на Київщині.

Відтак упродовж травня і всього літа ніс службу на Харківщині. Брав участь у багатьох результативних бойових операціях в Дерагачівському районі Харківської області.

У складі групи відзначився участю в операції 12 липня в районі Дементіївки, коли розвідниками у взаємодії з НГУ і ТрО було знищено три десятки ворожих морських піхотинців (200 окремої мотострілецької бригади Берегових військ ВМФ РФ) і взято у полон пораненим командира групи противника підводного водолаза Станіслава Трутнєва (офіцер 140 загону спеціального призначення боротьби з підводними диверсійними силами і засобами Північного Флоту ВМФ РФ)

За участь в цій операції Владислав Кравець нагороджений вогнепальною зброєю.

У вересні нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня».

«Був спокійним, врівноваженим, дисциплінованим бійцем, сміливим і надійним товаришем для бойових побратимів, влучним стрільцем, постійно розвивав бойові навички, швидко опановував різні види зброї, пройшов навчання оператора ПТРК Javellin», - зауважують у ГУР. - Справжній розвідник! Вічна пам'ять та Слава загиблому Герою! Помстимося!»

Заупокійна панахида та прощання зі загиблим Героєм відбудеться 2 листопада орієнтовно об 11.00 у Тростянці.

«Живим коридором зустрічаємо Героя в селах Піддубці, Тростянець, оскільки його будуть везти з Києва прямо до Трьостянець, - сповіщають у Берездівській громаді. - Схиляємо голови у скорботі перед рідними та друзями. Вічна пам'ять та слава загиблому Герою!»

Загинув, виконуючи бойове завдання

Страшна звістка вкотре прилинула до Шепетівської громади.

При виконанні бойового завдання 30 жовтня загинув штаб-сержант, головний сержант 6 десантно-штурмової роти 2 другого десантно-штурмового батальйону Руслан Плахов.

Захисникові України було тільки 46 років.

«Вся громада сумує разом із сім'єю та розділяє втрату! – зазначають у Шепетівській міській раді. - Слава Україні! Герої не вмирають!»

Інформацію про прощання зі загиблим Героєм обіцяють у мерії надати додатково.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (162)
  • Олег Войтко

    Вічна пам'ять Героям!
  • Тонічка Бець

    Вічна пам'ять
  • Хуторянка Вітрук

    Вічна пам'ять Героям. Царство небесне.
  • Lilija Parchun

    Вічна пам'ять  Героям  ,щирі співчуття  рідним

keyboard_arrow_up