«Настав мій час»: хмельничанин Юрій розповів чому записався до бригади «Лють»

«Настав мій час»: хмельничанин Юрій розповів чому записався до бригади «Лють»
Скрін з відео Нацполіції
  • Юрій Черніюк раніше працював у міліції, потім став юристом.

  • Коли розпочався запис до штурмових бригад, він не вагаючись записався до «Люті». 

  • Каже, не може стояти осторонь в такий історичний для країни момент.

  • Розповідаємо історію хмельничанина. 

— Для всіх справ на світі є свій час — і зараз настав мій час для захисту країни, — переконаний кандидат до штурмової бригади «Лють», хмельничанин Юрій Черніюк. Чому вступив до підрозділу та де працював до того розповів для сюжету Нацполіції. 

Колишній міліціонер

Юрію 39 років. Свого часу він служив  у Хмельницькому райвідділі міліції, потім пішов на державну службу. А ще працював юрисконсультом. 

Згодом розпочав власну справу. Та зараз визначив за пріоритет захист рідної країни. Коли оголосили про набір, Юрій без вагань подав документи на вступ до штурмової бригади Нацполіції «Лють».

Відео дня

— Підрозділ «Лють» — взагалі щось унікальне. Адже це поліцейський підрозділ, який виконуватиме бойові функції поряд із ЗСУ. Зараз це як ніколи на часі. І в такий історичний момент бути осторонь боротьби за рідну країну для чоловіка, на мою думку, неприйнятно, — говорить Юрій Черніюк.

Нині він в пріоритет поставив захист рідної країни.

— Колишніх правоохоронців, як кажуть, не буває. І зараз я вирішив, що більше буду потрібен на службі державі. Адже для всіх справ на світі є свій час — і зараз мій час для захисту країни, — наголошує Юрій.

Все життя займається спортом

В поліції додають, що під час відбору Юрій Черніюк показав гарну фізичну підготовку. Як виявилось, він все життя займається спортом, зокрема, боротьбою.

— Зараз інтенсивність боїв дуже висока. Тому для захисту країни потрібні сильні і, головне, вмотивовані бійці. І я закликаю всіх небайдужих долучатися до штурмових бригад МВС, щоб разом протистояти ворогу, — додає хмельничанин. 

Більше про нього дивіться у відео Нацполіції:

 

Нагадаємо, станом на середину лютого до бригади Нацполіції “Лють” записалися вже 200 жителів Хмельниччини. Загалом в Хмельницькій області планують сформувати вісім таких бригад. По одній з поліцейських і прикордонників, ще шість — з Національної гвардії. Більше про це читайте за посиланням

Додамо також, що добровольцям  штурмових бригад нададуть переваги та пільги. Зокрема це пільги при вступі та у процесі навчання у військових та правоохоронних вишах. Окрім того, усі військовослужбовці підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні впродовж не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Ті, хто проявлять себе найкраще, у майбутньому очолять наступні добровольчі підрозділи та наступальні операції. 

Як записатися до “Гвардії наступу”

В Хмельницькому бажаючі стати добровольцями можуть прийти на консультацію до центрів надання адміністративних послуг. Термін запису до “Гвардії наступу” в ЦНАП поки необмежений.

— Це вулиці Соборна, 16 і Грушевського, 86. Саме там усі охочі можуть записатися до того підрозділу, який вони обирають. Вони працюють в межах своїх робочих графіків, всі дні, окрім вихідних. Можна в ці дні спокійно приходити й записуватись. Якщо виникають питання — приходити й задавати, — зазначає міський голова Олександр Симчишин.

Долучитись до штурмової бригади «Лють» можна онлайн за посиланням або ж у підрозділах ЦНАП за адресами:

Працює «гаряча лінія» для консультацій 0 800 100 020. Крім того, інформацію про набір можна отримати у працівників сектору відбору Нацполіції в Хмельницькій області за телефонами: 067 381-49-08, 067 381-50-28, (0382) 69-25-06.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • R Demir

    З чолов'яги, котрий досі не на фронті, не на передові в окопах захищає Україну, котрий  з себе нічого не представляє - роблять героя.  На передову його і то негайно !!!
  • Антон Яник

    Будь ласка скажіть мені 61рік витиран Ато мене можуть взяти яхочу іти захищати Україну свій народ амене небируть бо мені 61 рік але яздоровий іможу воєвати

    R Demir reply Антон Яник

    Беріть ружо і гайда вперед.
  • Ирина Пазик

    Дякуемо
  • Саша Лом

    Ща він записався, а рік чим займався? Никався від повістки! І будуть чекати поки ЗСУ підуть в наступ а вони ззаді будуть підчищати хвости. І особливо пунк в статті інтересний, що ті хто в цих підрозділах будуть мати право на пільги у військові і правоохоронні виші, о як, а ті що вже рік на війні воюють боком. І так через 30 днів убд отримають, деякі після року не отримали і таких багато.

keyboard_arrow_up