Навіки в строю: загинули семеро військових з Хмельниччини

Навіки в строю: загинули семеро військових з Хмельниччини
Фото ілюстративне
  • Вони були різного віку, з різними характерами та з різних населених пунктів.

  • Однак, всі захищали свою країну до останнього подиху. 

  • Дізнавайтесь про кожного, хто пожертвував своїм життям, аби Україна стала вільною.

Більше року триває повномасштабна війна. Україна встояла. Та якою ціною. За цей час полягло чимало воїнів з Хмельницької області. За останню добу ще 4 громади отримали повідомлення про загибель 7-х захисників. Це Красилівська, Старосинявська, Волочиська та Кам'янецька тергромади. 

Іван Анненков

Іван був родом зі Слов'янська. Під час повномасштабного вторгнення він перевіз свою родину на Красилівщину, в безпечне місце. А сам пішов боронити рідну землю від російського окупанта. Він був 1988 року народження. 

Із грудня минулого року Воїн рахувався зниклим безвісти. Проте, згідно офіційного сповіщення від військового комісаріату, яке в громаді отримали 24 лютого — захисник загинув 4 грудня 2022 року.

Відео дня

— У боях з московитами, під час виконання бойового завдання на Луганщині загинув старший стрілець 2 аеромобільного взводу, 3 аеромобільної роти 1 аеромобільного батальйону — Іван Анненков, — повідомила мер Красилова Ніла Островська

У понеділок, 27 лютого, на території Красилівської громади оголосили День жалоби за загиблим військовим.

Цього ж дня Героя зустрічатимуть "живим коридором пам'яті". Панахида за загиблим військовим відбудеться у Свято-Троїцькому храмі Православної церкви України. Поховають Івана на місцевому кладовищі. 

Василь Лемішевський

Знову втрата для Волочиської громади. 17 січня, під час бойових дій поблизу населеного пункту Яковлівка Бахмутського району загинув Василь Лемішевський. 

Він був стрілець стрілецького батальйону. Василь народився 2 серпня 1978 року у селі Маначин Волочиської громади.

Восени його призвали до лав Збройних сил України. В загиблого залишилось троє синів, дружина, батьки і сестри.

— Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував, — повідомляють у Волочиській міській раді.

Про дату та час поховання Героя поки не зазначають. 

Андрій Гашинський

Андрій Гашинський героїчно загинув 22 лютого 2023 року на території села Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

Він народився 21 листопада 1991 року в селі Іванківці, Старосинявського району. Він був електромонтером. Потім трудився на будівництві та за кордоном. Життєві обставини змушували заробляти на життя важкою працею, підтримувати свою сім’ю, ростити двох дітей – доньок Олександру та Дарію.

Із 5 грудня минулого року його призвали на військову службу за контрактом. На фронті служив солдатом, водієм гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти військової частини.

Андрій Гашинський загинув під час танкового обстрілу позицій. Він отримав поранення, несумісні з життям.  

— В лавах ЗСУ  він мужньо стояв в боях проти ворога, проявив себе відданим, гідним сином своєї Батьківщини. Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття матері Валентині Остапівні, батькові Дмитру Володимировичу, сестрі Ганні та дружині Марії, діткам Олександрі та Дарії, усій родині Героя, — повідомляють у тергромаді.

Олег Гринжук

Олег Гринжук був водієм танкового батальйону. Він загинув у бою з російськими окупантами. Герой був родом із Кам'янець-Подільського району. Мешкав у селі Слобідка-Оленівська.

— Завтра, 27 лютого, додому повертається загиблий в бою Герой. Він із честю виконував обов'язок із захисту Батьківщини. Війна забрала його життя, і тепер йому назавжди 30…— повідомляють у мерії Кам'янця

Кортеж із тілом захисника рухатиметься проспектом міста близько 10.15 у напрямку села Кам'янка.

Павло Шевчук

Павло Шевчук поліг у бою, внаслідок танкового обстрілу, 23 лютого в районі населеного пункту Білогорівка на Донеччині. Військовому було 52 роки… Він також був родом із Кам'янця-Подільского. 

— Щоразу від сумних звісток крається серце... Сьогодні знову страшні новини з фронту для нашої громади. Він мужньо боронив нашу Батьківщину, захищав наш спокій та можливість жити, працювати. Тепер він Герой, який приєднався до небесного війська… Висловлюю співчуття родині, друзям та усім хто знав Павла, — йдеться в повідомленні тергромади. 

Поховають захисника у вівторок на Алеї Слави кам’ янецького кладовища.

Денис Дубчак

Чорний день для кам'янецької громади. Під час мінометного обстрілу на Бахмутському напрямку загинув прикордонник Денис Дубчак. Військовому було 24 роки. 

— Страшні звістки з клятої війни, одна за одною несуть сльози, біль та розпач. Денис Дубчак… Захищав суверенітет України, будучи прикордонником. Герою було всього 24 роки… Висловлюю щирі співчуття рідним та друзям Дениса. Пам'ятаємо подвиг Героя, не маємо права забути, — написав мер Кам'янця Михайло Посітко

Про дату поховання мають повідомити додатково.

Валерій Тимченко

Ще одна втрата для Кам'янеччини. На 52-му році життя передчасно помер військовий Валерій Тимченко. Він був старшим солдатом. Проходив службу у військовій частині А 2641.

— Із сумом та жалем повідомляємо, що на 52-му році передчасно пішов із життя наш побратим старший солдат Тимченко Валерій Миколайович, — пишуть побратими. 

Захисник був родом із села Колодіївка Китайгородської тергромади. 

— Він  був справжнім патріотом, відважним воїном, який ще з 2015 року брав участь у бойових діях на сході України. З початком широкомасштабної війни не залишився осторонь та боронив Батьківщину. Мудрий, розсудливий, гарний товариш, людина із «золотими руками», чоловік щирої душі, таким Валерій Миколайович залишиться в пам’яті тих, хто його знав і кого він так любив, — додають у військовому формуванні. 

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указом Президента України №735/2022 Валерій Тимченко був відзначений медаллю «За військову службу Україні». 

Поховають Героя на Алеї Слави кам'янецького кладовища в понеділок, 27 лютого. 

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблих Героїв.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет вже передали в користування воїнам 19-ки. Та військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Valentyna Kolesnyk

    Вічна пам'ять героям.
  • Наталія Музика

    Царство небесне і Вічна пам'ять Героям
  • Наталія Охремчук

    Царство небесне вічна пам'ять Героям!
  • Лариса Булка

    Вічна  пам'ять героям

keyboard_arrow_up