«Не хочу, щоб помирали молоді». На війні загинув хмельничанин Олександр Адамський

«Не хочу, щоб помирали молоді». На війні загинув хмельничанин Олександр Адамський
  • Військовий захищав Україну поблизу Сєвєродонецька.

  • У нього залишилися мати та син.

У Хмельницькому попрощалися з Олександром Адамським, який загинув на війні. Солдату було 47 років. Він служив у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді. Герой загинув, виконуючи бойове завдання в районі Сєвєродонецька 11 червня.

На прощання з Олександром Адамським прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади. Подруга загиблого Оксана Якимчук згадує — Олександр був на війні ще з її початку. Брав участь в антитерористичній операції, де отримав важке поранення.

— Він не мав іти на цю війну, він був поранений, він міг не піти, але він чотири рази ходив у військомат, порвав свої документи про поранення, сказав «я мушу йти, бо я не хочу, щоб помирали молоді, щоб помирали діти», — розповіла Оксана Якимчук.

Відео дня

Жінка згадує — Олександра всі побратими поважали, він був завжди з посмішкою та всім допомагав. Герой загинув в одному з сіл неподалік Сєвєродонецька. Його підрозділ саме виконав бойове завдання, як біля Олександра розірвалася міна. У військового залишилися мати та син. Брат Олександра Адамського раніше також загинув на війні.

Під час прощання міський голова Хмельницького Олександр Симчишин розповів, що від 24 лютого на війні загинули 43 мешканці міста, а від 2014 року — загалом 80.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (97)
  • Вікторія Мельник

    Вічна пам'ять Герою України, щирі співчуття рідним і близьким
  • Nina Saenko

    Вічна пам'ять Герою 😥 Щирі співчуття рідним 🙏🙏🙏
  • Людмила Тетяніна

    Вічна пам'ять
  • Ojga Bpublewcka Bpyblewcka

    Вічна пам'ять герою і царство небесне а рідним співчуття

keyboard_arrow_up