“Татусю, світи ясним сонечком”. На Хмельниччині попрощалися із трьома Героями

“Татусю, світи ясним сонечком”. На Хмельниччині попрощалися із трьома Героями
Фото з і сторінки Новоселицької селищної ради
  • В останню дорогу провели Олександра Кузяка із Кам’янеччини, Миколу Бойка із Красилівщини та Івана Тимощука з Ізяславщини.

За два останні дні Хмельниччина провела трьох своїх захисників у небуття. Сержант Іван Тимощук, солдат Микола Бойко та активіст Олександр Кузяк - усі загинули в боях з російською ордою. Воїнів провели в останню дорогу з шаною та почестями. 

Олександр Кузяк з Кам’янеччини

“Татусю, світи ясним сонечком. Спи спокійно..я тебе дуже сильно люблю”, - так прокоментувала пост про Героя його донька Уляна Кузяк. 

Олександра Кузяка знали в рідному селі Підлісний Мукарів як спортсмена та активіста. Чоловік був родом із багатодітної сім’ї, працював зварювальником. 47-річний боєць мав дружину та двох доньок. 

Відео дня

“Завжди добрий, веселий і всім допомагає…. Таким тебе запам’ятають усі. Я так сильно тебе люблю. Я не вірю що більше не почую твого голосочка і твого «все добре Улянка».  Ти герой для нас, герой для всіх. Ти завжди казав як сильно пишаєшся нами…ми не підведемо тебе, татусю. Найдорожчий, найрідніший, найласкавіший в світі..це такий біль і така рана яка все життя буде зі мною. Я знаю ти будеш поруч, все моє життя мене будуть супроводжувати твоя підтримка і батьківська любов…

Коли ти приїхав в Україну, ти сказав мені: «треба захищати Україну, Улянка»…ти загинув за неї, за нас і за волю… Я безмежно тебе люблю. Герої не помирають! Ти назавжди в нашому серці, татусю”, - пише на своїй сторінці донька Уляна.

 

 

Олександру Кузяку віддали останню шану в Новодунаєвецькій громаді. 12 червня тіло Героя зустріли живим коридором. Поминальна служба відбулась в храмі Святого Йосипа Обручника в Підлісному Мукареві. Бійця поховали на місцевому кладовищі. 

Тут і далі фото з поховання Олександра Кузяка зі сторінки Новодунаєвецької селищної ради

Микола Бойко з Красилівщини

На Донеччині 9 червня загинув Микола Бойко. 33-річний солдат проживав у селі Волиця. Вчора, 13 червня, у день його поховання на Красилівщині оголосили День жалоби.  Микола Бойко став на захист України ще в 2014. 

“9 червня 2022 року, під час виконання бойового завдання, близько о 19:30, внаслідок підриву невідомого вибухового пристрою в районі населеного пункту Новоселівка Донецької області загинув наш Герой-земляк, військовослужбовець, солдат – Бойко Микола Юрійович”, - повідомила на своїй сторінці мер Красилова Ніла Островська. 

Тут і далі фото з поховання Миколи Бойка зі сторінки Красилівської міської ради

Прощання з Героєм пройшло на площі Незалежності біля пам’ятного знаку «Героям України»:

“Знову горе прийшло в нашу громаду. За свободу України гинуть найкращі, і це час, коли смерть – це безсмертя. Микола Бойко – наш Герой, ім'я якого вже «золотими» літерами вписано в історію України та Красилівської громади. Ми всією громадою сьогодні розділяємо горе родини і той невимовний біль, який неможливо витримати…

На колінах дякуємо Миколі за те, що тут ми не зазнали жахіть війни, бо він зупинив те безмежне зло і не пустив сюди. Ціною свого молодого життя….” - додала Ніла Островська. 

Панахида за загиблим пройшла в храмі Іоанна Богослова в рідному селі солдата. Там же і поховали Героя. 

В нього залишилися батьки, донька та вагітна дружина.

Іван Тимощук з Ізяславщини

Вчора, 13 червня, на Шепетівщині прощалися із старшим сержантом Іваном Тимощуком, який загинув під час виконання бойового завдання в Краматорську.

Багато небайдужих жителів прийшли розділити горе з сім’єю загиблого Героя - односельчани, військові побратими, духовенство, представники влади.

“Важко передати словами горе рідних, котрі втратили сина та брата, дружини, що втратила коханого чоловіка, сина, котрий втратив татка. Ні численна кількість квітів, ні звуки воєнного маршу та жовто-блакитний стяг на труні не залікують їхні зранені серця. Іван любив життя і багато хотів встигнути, але занадто рано війна обірвала його життя, не давши здійснитись його мріям. У тяжкий для України час 34-річний воїн поклав своє молоде життя, звільняючи свою рідну землю від «русского мира», за свободу кожного з нас, за те, щоб небо над нашою рідною Україною було мирним і вільним", - пишуть на сторінці Ізяславської міської ради. 

“Він був справжнім ГЕРОЄМ і захисником України! Він бачив багато жаху, але ніколи не здавався і щиро вірив у нашу перемогу! Він загинув за кожного з нас, він Герой!” - написала на своїй сторінці у Фейсбук сестра загиблого Ольга Тимощук.

Тут і далі фото з поховання Івана Тимощука зі сторінки Ізяславської міської ради

Іван Тимощук був родом з села Радошівка Ізяславської територіальної громади. З перших днів російської агресії, у 2014  році, пішов на фронт добровольцем.

“Загибель кожного нашого військового, який самовіддано боронить кордони України, – це нестерпний біль, який не затихне з плином часу. Ми завжди будемо пам'ятати і дякувати кожному нашому Герою”, - зазначають на сторінці Шепетівської районної військової адміністрації. 

Воїна провели в останню дорогу з почестями. Похоронна процесія, що розтягнулася на кількасот метрів, йшла у невимовній тузі. Поховали Івана із військовими почестями у рідному селі на місцевому кладовищі. 

Фото зі сторінки Шепетівської районної державної адміністрації

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (57)
  • Людмила Мороз

    Царство небесне Героям
  • Вєра Голяр

    Вічна пам'ять Героям України
  • Svetlana Kasprova

    Вічна пам'ять ГЕРОЯМ!!! Царство небесне!!! Слава Україні!  ГЕРОЯМ СЛАВА!
  • Надія Яскульська

    Вічна пам'ять Героям України!!!!

keyboard_arrow_up