Новачок заявив, що пройде перевірку на поліграфі (ВІДЕО)

Новачок заявив, що пройде перевірку на поліграфі (ВІДЕО)
Колаж vsim.ua
  • Заступник мера відреагував на інформацію щодо можливого привласнення бюджетних коштів. 

  • Аби запевнити громадськість у своїй правоті Новачок готовий пройти перевірку на поліграфі.

У вівторок, 26 липня, в хмельницьких медіа почала ширитися інформація, що заступник мера Хмельницького нібито організував схему привласнення бюджетних коштів. 

Відомо, що слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу:

  • Відео дня
    /li>

Правоохоронці встановили, що заступник мера Хмельницького вступив у злочинну змову із чотирма чиновниками міськради. З ким саме (за версією слідства), яким чином та на яких об’єктах могли привласнювати гроші ми детально розповідали в матеріалі Новачок і мільйон гривень: деталі справи про привласнення бюджетних коштів

Слідчі нафантазували?..

У коментарі vsim.ua Василь Новачок повідомив, що жодних підозр чи звинувачень ніхто йому не повідомляв. За його словами, за усі роки роботи Новачка перевіряли дуже багато об’єктів, “проводилися розслідування і так само воно все успішно закривалося. Так, як ніяких слідів злочину там не було”. 

— Приходить слідчий. Він щось собі уявляє. Якусь дію. І для того, щоб отримати права на вилучення документів, він свої фантазії несе суді. Суддя його задовольняє, або не задовольняє. Це процесуальний процес. Воно йде. Хай розслідують. Я впевнений в собі. А ті люди, ще раз, які отакі речі поширюють, будем судитися, — заявив заступник мера. 

Читайте розлогий коментар Василя Новачка у матеріалі Новачок прокоментував інформацію про привласнення бюджетних коштів

Слідство ведеться 2 роки

Сьогодні, 26 липня, Василь Новачок скликав брифінг у парку імені Чекмана, аби детальніше прокоментувати ситуацію. Локацію обрали не випадково. Це відбувалось на дитячому майданчику — одному із місць, яке ремонтували за бюджетні кошти. Документи проєкту саме цього ремонту вилучило слідство з метою проведення ряду судових експертиз для детальної перевірки дій Новачка. 

— З 2021 року ведеться розслідування у справі так званого розкрадання. Воно, наскільки я розумію, на етапі досудового слідства. Це одне з питань до фаховості правоохоронців, які 2 роки намагаються когось в чомусь звинуватити і до цього часу нічого не можуть звинуватити. Ну і не спростовують свої звинувачення, — каже заступник міського голови. 

Вирішив пройти поліграф

Він додає, що за весь час цього дворічного розслідування правоохоронці не оголошували йому жодних підозр чи звинувачень та не проводили в нього обшуків. Тож, поговоривши із міським головою, вирішив спростувати чутки та пройти перевірку на “детекторі брехні”. 

— Поки слідство йде нічого немає. В мене обшуків ніяких не було. Ніяких підозр мені не вручалось, ніяких рішень і судів по мені не було і бути не може. Адже всі угоди, які виконувалися — виконувалися виключно в межах чинного законодавства. Для того, щоб зняти всі питання прийнято рішення пройти поліграф. Це буде незалежний поліграф. На ньому я надам відповіді на всі питання, які стосуються досудових розслідувань, щоб зняти всі звинувачення в мою сторону, — заявив Василь Новачок. 

Він каже, за 9 років роботи в органах місцевого самоврядування він не скоїв нічого, аби його могли звинуватити в корупції. 

— Я працюю в органах місцевого самоврядування з 2016 року і за цей час не вчиняв ніяких дій, які могли б якимось чином мене звинуватити в корупції. З тими, хто щось дофантазовував будемо судитися, — зазначив посадовець. 

За його словами, правоохоронці не вперше порушують справу і надсилають клопотання про доступ до документів. Але раніше все завершувалось на етапі досудового розслідування. 

Дивіться повне відео з брифінгу:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Емилия Чеснок

    Диму без вогню не буває.     А згідно ухвали суду , випадки розкрадання не поодинокі, доведені експертами., аудиторами. Згідно п.п.п1)2)3) ч.4  ст.42 Закону України "Про органи місцевого самоврядування" , в повноваження міського голови входить забезпечення законності керівництвом ради , так як саме міський голова є розпорядником бюджетних коштів.
  • Читач05

    Яке ж воно брехливе. Скільки відкатів вже взяло...та й по морді видно, що ще та мразота. А мер, що кращий? 87% хмельничан проголосували проти васька і що мер прислухався до народу? ні, ложив на нас...і коли дивишся на це свавілля влади, розумієш, що до високого рівня життя в Україні ще далеко.
  • Pavel Kondrashov

    Банда семи працує. Молоді хлопці воюють, а ви падли тут жируєте.
  • Олекса Шумейко

    А що там рєшала податківець Мартинюк, що там нарішав в Австрії та інших курортах 5 разів з початку повномасштабного вторгнення за державний кошт.

keyboard_arrow_up