Мільйони готівкою в хмельницькому соборі: поліція відкрила кримінальне провадження на священника УПЦ

Мільйони готівкою в хмельницькому соборі: поліція відкрила кримінальне провадження на священника УПЦ
Колаж vsim.ua
  • На території собору по Володимирській знайшли 1,8 мільйона готівкою. 

  • Їх намагався непомітно винести колишній керуючий єпархією митрополит Антоній (Фіалко). 

  • Священник каже, що то його власні “заощадження” за роки служби. 

  • А поліція порушила кримінальне провадження через замах на крадіжку цих коштів.  

Гроші — то “заощадження” священика УПЦ?..

Минулого тижня на території Свято-Покровського собору по Володимирській у технічних приміщеннях знайшли величезну суму готівки. Всього — 1,8 мільйона гривень. Це сталося під час чергової ревізії, яку проводять на території храму після переходу собору до ПЦУ.

Колишній керучий єпархією митрополит Антоній (Фіалко) намагався з великим пакетом грошей непомітно покинути територію. Та його зупинили. 

Походження цих грошей невідоме. Антоній (Фіалко) стверджує, що то його власні “заощадження” нібито за роки служіння. Члени ревізійної комісії викликали поліцію. Адвоката Антонія, який одразу прибув до собору, говорив, що ці гроші були задекларовані. А депутат Хмельницької міськради Ярослав Каюк це заперечував. Адже попередньо ні про які гроші представники УПЦ не казали. 

Відео дня

 

Провадження через замах на крадіжку

Днями поліція порушила кримінальне провадження через замах на крадіжку 1,8 мільйона гривень, які знайшли на території собору. Про це Суспільному розповіла начальниця сектору комунікацій поліції Хмельницької області Інна Глега.

— Поліцейські на місці оглянули пакет, який намагався винести колишній керуючий Хмельницькою єпархією УПЦ митрополит Антоній, та знайшли там грошові купюри у сумі 1,8 мільйонів гривень. За фактом замаху на крадіжку, оскільки митрополит намагався приховано винести невідомі кошти з собору, було порушено кримінальне провадження, — розповіла Інна Глега.

За її словами самі гроші вилучили, перерахували та опечатали. Слідчі вже звернулися до суду з клопотанням накласти арешт на вилучені кошти та провести ряд експертиз. Рішення суду наразі ще немає. 

Ярослав Каюк додав, що громада вирішила передати ці гроші на потреби ЗСУ. Та це зможуть зробити лише в тому випадку, якщо правоохоронці доведуть, що 1,8 мільйона гривень справді є власними заощадженнями митрополита Антонія (Фіалко).

 

Нагадаємо, що собор на Володимирській перейшов до ПЦУ 2 квітня цього року після побиття військового під час служби. Тоді ж і створили згадану ревізійну комісію. Приміщення на територію опечатали, аби згодом провести перевірку та передачу особистих речей представникам УПЦ. Додамо також, що у соборі знаходили літературу проросійського спрямування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (79)
  • Виталий Голуб

    А в депутатів мільйони мільярди і ніхто на це дивиться а тут бідного владики найшли гроші
  • Erik Cambridge

    Бог подав....
  • Ольга Ткаченко

    Скільки можна мусолити цю брехню??? У оцих спитайте, де вони святоші взяли кошти...
  • Валентина Шеляг

    А як просувається " кримінальне провадження" депутата, у якого весь матрац був забитий долярами? Ви не підкажете, де знайти таку " багату" пенсіонерку, щоб позичити в неї стільки бабла? Віддала б на тепловізори та дрони нашим хлопцям і нічого мені не було б, як і тому депутату, чи не так? Чи судили б мене, як і цього  священника?

keyboard_arrow_up