“Опанувати «Леопарди» — не проблема”: хмельницький танкіст розповів як швидко вчаться військові

“Опанувати «Леопарди» — не проблема”: хмельницький танкіст розповів як швидко вчаться військові
Тут і далі фото зі сторінки 3-ої танкової Залізної бригади
  • Сергій до війни був логістом. 

  • Він воював на кордоні Харківської та Донецької областей

  • Танкіст зізнається, що у військових захмарна мотивація, аби швидко навчитися водити західну техніку. 

— Українська 3-я танкова Залізна бригада – приклад того, як швидко можна вивчитися на танкіста. Більшість бригади складають мобілізовані, які до війни з танками не стикалися. За їхніми словами, швидко опанувати німецькі «Леопарди»  –  теж не проблема. Більша проблема – логістика, — так пишуть військові на сторінці хмельницького танкового підрозділу. 

Один із них — танкіст Сергій Пасічник. Він до війни був логістом. Тож тепер налагоджує роботу на передовій. 30-річний Сергій зізнається, що раніше бачив танки тільки в кіно. Коли його мобілізували на четвертий день війни рік тому, то запитали, чи не хоче йти у танкову бригаду. І він погодився.

Відео дня

— Відтак мене запитали, чи згоден я бути командиром танкової роти. Я дав згоду. І мене поставили, – каже військовий.

Навчитися воювати довелося дуже швидко. Тому посприяли обставини. 

— Серед танкістів його роти лише двоє служили в танкових військах... А ціла рота людей з попереднім танковим досвідом вже через кілька днів була відправлена в бій під Київ. Решта чоловіків пройшли навчання трохи більше тижня, а потім пішли воювати проти російської армії. Якщо є мотивація, то, звичайно, дуже швидко вчишся, — пояснив Сергій. 

Через два тижні його рота прибула з танками Т-72 вже на східноукраїнський фронт, на кордон Харківської та Донецької областей під Барвінкове.

3-тя танкова бригада була кадрованою військовою частиною. Там були танки і офіцери, але танкові екіпажі формувалися з мобілізованих вже під час воєнного стану.

Виходячи з власного досвіду, Пасічник упевнений, що й «перенавчання українських танкістів з радянських танків на довгоочікувані німецькі «Леопарди» відбудеться дуже швидко, адже мотивація у чоловіків захмарна».

Додамо, що за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, президентським указом Сергій Пасічник нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

До слова, естонські журналісти написали матеріал про хмельницьких танкістів. Стаття відкрила черговий номер найтиражнішої щоденної газети Естонії «Postimees» («Листоноша») під назвою «Українські танкісти, які швидко навчаються, чекають на нові танки». 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Светлана Данильчук.

    Благодарим,ви маладцы.!!!
  • Валерій Світельський

    А при бісових комуністах були такі механіки -водії, що після двох років вишколу в бокс не могли заїхати
    Не кажучи вже про завантаження на залізничну платформу.
    Не було мотивації.
  • Олена Присяжнюк

    НИЗЬКИЙ УКЛІН ВАМ НАШІ ДОРОГІ ГЕРОЇ УКРАЇНИ. ДЯКУЄМО ВАМ ЗА НАШІ СПОКІЙНІ ДНІ І НОЧІ. ХАЙ БОГ ВАС ОБЕРІГАЄ І МАТИ БОЖА ЗАХИЩАЄ, ДОПОМАГАЄ.БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ НАШІ ДОРОГІ ГЕРОЇ УКРАЇНИ
  • Богдаша Прокопишина

    Благослови Воїна

keyboard_arrow_up