Поповнили Небесне військо: у боях загинули шестеро військових з Хмельниччини

Поповнили Небесне військо: у боях загинули шестеро військових з Хмельниччини

Дізнавайтесь про кожного, хто пожертвував своїм життям, аби Україна стала вільною.

Війна продовжується, Україна бореться, і щодня гинуть військові з Хмельницької області. За останні дні ще 6 громад отримали повідомлення про загибель їхніх захисників. Це Шепетівська, Улашанівська, Нетішинська, Городоцька, Славутська та Судилківська тергромади. 

Олександр Мазурак

Небесне військо поповнив ще один Герой з Нетішинської тергромади. З фронту прийшла сумна звістка про загибель 33-річного нетішинця Олександра Мазурака.

Він був солдатом 3-го гірсько-штурмового відділення 3-го гірсько-штурмового взводу 3-ї гірсько-штурмової роти військової частини А 3029.

Відео дня

Воїн загинув 26 січня внаслідок ворожого танкового обстрілу. В тергромаді повідомляють, що він поклав життя поблизу населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

Про дату і час зустрічі Олександра Мазурака громаду обіцяють повідомити згодом.

Фото Героя зі сторінки тергромади

Роман Гітченко

Солдат Роман Гітченко був родом зі Славутської тергромади. Він загинув під час виконання службових обов’язків на Донеччині. Військовий був 1987 року народження. Про це повідомляють на сторінці тергромади. 

Прощання із загиблим Героєм відбудеться в понеділок, 30 січня, орієнтовно о 12.00 в Славуті. Громадське прощання розпочнеться у міському Палаці культури о 13.00. Заупокійна панахида за загиблим Героєм відбудеться у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Поховають Героя на «Новому кладовищі».

— Просимо всіх жителів Славутської громади віддати належну шану та гідно зустріти, а також провести в останню дорогу нашого Героя! — йдеться в повідомленні. 

Фото Героя зі сторінки тергромади

Вадим Сурмій

І знову важка втрата для Городоччини. 25 січня поблизу населеного пункту Торське Донецької області загинув Вадим Сурмій. Він був з 1994 року народження.

Військовий мужньо виконав військовий обов'язок та поліг в бою за Україну, її свободу та незалежність. Вадим був навідником десантно-штурмового батальйону, інформують в міській раді. 

Про зустріч труни з тілом Героя та про дату і місце прощання повідомлять додатково. 

Сергій Поліщук

Непоправна втрата для Улашанівської тергромади. 25 січня на Донеччині, захищаючи Україну і кожного з нас від російських окупантів, загинув житель села Миньківці Сергій Поліщук. Він був 1984 року народження. 

— На жаль, словами важко загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике випробування. В цю гірку мить поділяємо горе родини загиблого та схиляємо голову в глибокій скорботі, — йдеться в повідомленні. 

Про дату та час поховання військового повідомлять згодом. 

Фото Героя зі сторінки тергромади

Сергій Філінський

Трагічна звістка сколихнула Судилківську громаду. На війні загинув житель села Купине Сергій Філінський. Він був 1973 року народження.

Сергій був оператором-далекомірником відділення управлінського взводу протитанкової артилерійської батареї протитанкового артилерійського дивізіону. Вірний присязі, він хоробро захищав рідну землю від російського агресора. 

25 січня 2023 року в одному з боїв на Донеччині він дістав поранення, несумісне з життям.

 — Добрий товариш, побратим,  люблячий батько, брат, великий життєлюб і патріот рідної землі. Щирі співчуття висловлюємо родині покійного воїна-захисника, — повідомляють в тергромаді. 

У Сергія залишилося двоє дітей. Його поховають у селі Червоний Цвіт. Про дату і час заупокійної панахиди повідомлять додатково.

Фото Героя зі сторінки тергромади

Андрій Гринь

Військовий був з Шепетівської тергромади. Андрій Гринь загинув 25 січня. Він був 1993 року народження. Цьогоріч йому мало б виповнитися 20 років. 

Андрій був солдатом 2-го самохідного артилерійського взводу 3-ї самохідної артилерійської батареї 1-го самохідного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи.

— Віддав життя за Україну ще один наш земляк. Висловлюємо щирі співчуття родині, — додають в тергромаді. 

Прощання з Героєм відбудеться 31 січня о 12:00 в Шепетівці. 

Фото Героя зі сторінки тергромади

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблого Героя.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет придбали та очікуємо на його доставку. Для того, аби надіслати гаджет військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (192)
  • Валентина Чернощёкова

    Вічна пам'ять Героям!
  • Галина Лохтенко- Сергійчук

    Вічна пам'ять Героям.
  • Людмила Лис

    Вічна пам'ять героям
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Героям!

keyboard_arrow_up