Повернути чи замінити? Запитали в хмельничан про танк на Кам’янецькій

Повернути чи замінити? Запитали в хмельничан про танк на Кам’янецькій
  • Радянський танк-пам’ятник прибрали з Кам’янецької восени минулого року.
  • Попередньо його мають використовувати, як експонат у музеї.
  • Та коли й куди саме його перевезуть - в міській раді не кажуть.
  • Тим часом ми поцікавилися в хмельничан, чи треба повернути монумент на місце або що слід встановити замість нього.
  • Дивіться відеоопитування.

Радянські монументи почали зносити від початку російської агресії проти України в 2014 році. Після повномасштабного наступу прибирати такі пам’ятки стали активніше. Зокрема, чимало уваги привернув до себе танк на Кам’янецькій. Навколо об’єкту довго точилися дискусії - чи зносити його, чи ні. В результаті, восени минулого року монумент прибрали. 

Тоді на численні коментарі та запитання мер Олександр Симчишин відповів, що танк демонтували й забрали на зберігання. І додав, що в майбутньому він буде використовуватись як історичний експонат у музеї. 

- Демонтували, щоб танк більше ніколи не був символом жахливого окупаційного минулого. Свідомо зробили це в День жертв Голодоморів, - пояснив тоді міський голова. 

Відео дня

Як з’ясували журналісти vsim.ua, наразі танк перебуває на базі міської ритуальної служби. Про подальшу його долю в міській раді поки не говорять. Тим часом ми поцікавилися в хмельничан, чи потрібно повертати радянський монумент або що треба встановити на Кам’янецькій замість нього. Відповіді перехожих дивіться на відео. Також залишайте свої думки в коментарях. 

Журналісти vsim.ua будуть стежити за подальшим розвитком подій стосовно радянського танку. Тож слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Також нагадаємо, що саме цей танк має єдину у світі марку - Т-34-76-85. Його ініціатором, конструктором та виробником є командир-танкіст Іван Бабак. Більше про історію монумента дізнавайтеся в окремому матеріалі - Один такий у світі: історія танку на Кам’янецькій, який просять знести.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (140)
  • Інна Дацкова

    Так пам'ятник загиблих Хмельничан потрібно, але  не треба  забувати  про наших загиблих  дідів під час Великої  вітчизняної війни
  • Др. Наскело

    Розмалювати пацифістською символікою . Щоб думалося а не вірилося.
  • Юра Мандрицький

    Повернути після війни, але не на захід стволом як колись, а на схід!
  • Evgenij Martyniuk

    Символ совка і радянської окупації України! Для чого і хто знову піднімає це питання?

keyboard_arrow_up