Президент посмертно нагородив орденом “За мужність” поліцейського з Кам’янеччини

Президент посмертно нагородив орденом “За мужність” поліцейського з Кам’янеччини
Фото ГУ НП у Хмельницькій області
  • Ігор Махлай загинув у травні в Запорізькій області.

  • Він прослужив поліцейським 18 років свого життя. 

  • Брав участь у звільненні Київщини, воював на Сумщині, Харківщині та Запоріжжі. 

У часи війни, кажуть, видно справжніх героїв. Відважних та хоробрих захисників та борців за справедливість. Одним з таких був житель Хмельниччини — поліцейський Ігор Махлай. Він прослужив 18 років в органах внутрішніх справ, з них — 15 у спецпідрозділі. 

— Як досвідчений боєць, він не раз був наставником для молодого покоління спецпризначенців, — повідомляють в обласному управлінні поліції

З перших днів війни Ігор Махлай разом з колегами по роті відправився у відрядження звільняти від окупантів Ірпінь, Бучу, Гостомель. Воював на території Сумщини, Харківщини, Запоріжжя.

Відео дня

— Він був сержантом, але в нього точно мали чому повчитися багато молодих офіцерів, — розповів про бойового побратима командир поліції в Хмельницькій області Андрій Береговий. — Ігор багато часу проводив у спортзалі та тирі, постійно тренувався, був справжнім бійцем. Усі найважчі поліцейські спецоперації проводилися за його участі. А у відрядженнях він не лише добре виконував бойові задачі, ще й умів облаштувати більш-менш комфортний побут для усіх навіть в окопі.

Ігор Махлай працював у складі полку поліції спеціального призначення «Сафарі». Дружина каже, він жив роботою. 

— Він завжди буквально летів на роботу. Стомлений чи хворий – один дзвінок, і, що б він не робив, усе кидав і мчав на роботу. Колеги-спецпризначенці були його другою сім’єю, — розповідає дружина загиблого бійця Вікторія. – Вони підтримували один одного і в радості, і коли траплялися негаразди. Для мене їхні стосунки у колективі були справжнім еталоном чоловічої дружби.

Старший сержант поліції Ігор Махлай загинув 22 травня 2022 року в результаті ракетно-бомбового удару, завданого росіянами по місцю дислокації загону у Запорізькій області. Його похоронили на кладовищі в селі Голосків, де він народився і де мешкають його батьки.

Указом Президента України від 27 грудня 2022 року поліцейського Ігоря Махлая нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Алла Яблонська

    Вічна пам'ять братику
  • Лідія Франчук

    Вічна пам'ять Герою
  • Наталія Дзюба(Крижанівська)

    Світла і вічна пам'ять Герою
  • Наталія Лесик

    Не з кам,янечини ,а з Летичівщини с.Голосків

keyboard_arrow_up