Рідні були в шоці: хмельничанка розповіла як стала військовим лікарем

Рідні були в шоці: хмельничанка розповіла як стала військовим лікарем
Фото Тетяни Гайдамашко зі сторінки 3-ї окремої танкової бригади
  • Тетяна Гайдамашко служить в третій танковій бригаді.
  • Зеленський нагородив хмельничанку медаллю “За врятоване життя”.

Сьогодні, 19 червня, в Україні відзначають кілька свят. Одним із них є День медика. Саме невтомні медпрацівники першими прийняли на себе удар під час епідемії коронавірусу в 2020, а сьогодні вони рятують життя не лише в медзакладах, а й на передовій. У важких умовах, на полі бою роблять все, аби вберегти життя кожного українського захисника. 

Серед військових медиків на фронті сьогодні перебуває хмельничанка Тетяна Гайдамашко. Жінка є акушером-гінекологом. Вона вивчала сестринську справу у Хмельницькому медколеджі, згодом вступила до Тернопільського медичного університету. Після завершення інтернатури, у 2020 році лікарка підписала контракт із Збройними Силами України. 

“Я не могла відмовити місцевому військкомату, який саме підшуковував відповідні кадри. Так і пов’язала свою долю з армією. Це був цілком свідомий вибір. Пішла служити до 3-ї танкової…” - розповідає Тетяна Гайдамашко. 

Відео дня

Зізнається, життя круто змінилося лише після 24 лютого 2022 року.

“Сім’я була в шоці, зрозумівши, що я буду на фронті. Рідні переживають, чекають мене… Вдома залишилася моя кохана 6-річна донечка”, - згадує лікарка. 

Жінка зізнається, на війні найважче - бачити людські страждання. Каже, до цього ніколи не звикне. Витримати побачене і залишитися емоційно стабільною їй допомогли бойові побратими та злагоджений колектив. 

“Це – надійні люди. Наша місія – рятувати, допомагати. Як на кого, а на мене, стрижневі риси військового медика – це добродушність, вміння співчувати, фаховість і, зрештою, любов – до людей, до своєї справи”, - розповідає медикиня. 

А в травні за свої заслуги Тетяна отримала медаль від Президента України. Про це йдеться в Указі №340:

“За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю нагородити медаллю “За врятоване життя” Гайдамашко Тетяну Олександрівну — лейтенанта медичної служби”.

Історією про врятоване життя лікарка пообіцяла поділитися з читачами vsim.ua трохи згодом. 

 

Нещодавно Президент України нагородив орденом “За заслуги” ІІ ступеня хірурга з Хмельницького Анатолія Суходолю.

А в Хмельницькій інфекційній лікарні медики облаштовують спеціальне відділення для хворих на холеру. Кажуть, треба бути напоготові. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up