Розпиття та погрози: подробиці скандалу із поліцейською у Хмельницькому

Розпиття та погрози: подробиці скандалу із поліцейською у Хмельницькому
  • “Мордяру завалила” та “Не базарь” - такі вислови у свою адресу хмельничанка почула від жінки.
  • За її словами - їй погрожувала працівниця поліції.
  • Що відомо про цю історію?

У четвер, 21 липня, в мережі оприлюднили відео, на якому сваряться жінки. Матеріал з’явився на сторінці в Instagram місцевого блогера Дмитра Гуцалюка. Як розповів він сам - отримав відео від підписниці. 

В об’єктиві камери - двоє жінок, які, за словами автора, були напідпитку на території ХНУ, що на Інститутській. Конфлікт полягав у тому, що їм заважала собака, яка гуляла в тій місцевості. У ході сварки одна з жінок стала погрожувати тій, хто вів зйомку відео. “Мордяру завалила”, “Не базарь”, - так висловлювалася громадянка.

Авторка відео також повідомляла, що жінка промовилася. Мовляв, працює у поліції. Коли у неї запитали про це напряму, вона сказала: “Тобі яка різниця?” Водночас її стали звинувачувати в тому, що працівник поліції розпиває алкоголь в громадському місці та погрожує пересічним громадянам. Відео дивіться далі. 

Відео дня

Що відомо про поліцейську

Блогер та активіст Дмитро Гуцалюк залишив допис на своїй сторінці у Facebook, в якому опублікував світлину жінки зі скандального відео. За його словами, це працівниця відділення поліції, що на вулиці Івана Пулюя (колишня Хотовицького, - прим.автора). 

Про поліцейську з іменем Ольга Соловйова відомо з новини на ВСІМ, 2017 року. Тоді повідомлялося про поїздку працівників поліції в зону бойових дій на Сході. Поліцейська Ольга Соловйова розповідала про свої хвилювання перед відрядженням.

За інформацією стосовно конфлікту з поліцейською, журналістка vsim.ua звернулася до інспектора з комунікації Хмельницького райуправління поліції Віри Мазур. Відповідь була наступною:

- За даним фактом проводиться перевірка управлінням головної інспекції, що входить до ГУНП в Хмельницькій області. За результатами перевірки будуть приймати певні рішення. Будуть з’ясовувати, хто на цьому відео, що саме було скоєно та за яких умов, - сказала Віра Мазур.

На прохання розповісти, яку посаду наразі обіймає Ольга Соловйова, інспектор з комунікації сказала: “Цього наразі не повідомлятимуть”. Про результати перевірки підрозділом ГУНП в Хмельницькій області, стане відомо згодом. Тож слідуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Нагадаємо, в основні функції управління головної інспекції входить виявлення негативних проявів та чинників, що впливають на службову діяльність правоохоронців, надання пропозицій і рекомендацій щодо їх усунення, а також вивчення необхідності профпідготовки поліцейських, розгляд скарг на їх дії, проведення службових розслідувань та перевірок.

Мовний конфлікт із ТОРівцем

Восени минулого року в хмельничан вже виникав конфлікт із працівником поліції, на ім’я Артем Баценко. Тоді він вперто відмовлявся спілкуватися українською мовою із громадянами, на виклик яких прибув. 

У соцмережах було опубліковане відео. На ньому жінка просила виконати її законну вимогу, згідно із якою поліцейський має спілкуватися з нею українською мовою. Але ТОРівець декілька разів повторив, що приїхав розбиратися із ситуацією, через яку був здійснений виклик, а не виясняти якою мовою він має спілкуватися. 

Щодо цього факту в УПП  в Хмельницькій області було ініційовано проведення службового розслідування. У його рамках мали встановити усі обставини конфлікту та прийняти рішення щодо притягнення до відповідальності патрульного, у разі їх виявлення порушення чинного законодавства.

Щоб дізнатися результати службового розслідування, журналістка vsim.ua наприкінці лютого цього року надсилала запит до Департаменту патрульної поліції. Однак відповідь досі не надійшла. 

Водночас за 4 місяці після мовного конфлікту, стало відомо, що Артем Баценко продовжує виконувати службові обов’язки. 5 лютого патрульні повідомили про порятунок хлопця, який намагався вчинити самогубство. Його врятували троє ТОРівців, серед яких був учасник мовного конфлікту - Артем Баценко. 

Читайте також: Сморід у Хмельницькому: пояснення та причини неприємного запаху

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Евгений Белый

    Ви навіть неуявляетє які люди там працюють вони  не розуміють що вони там роблять
  • Галина Гаргуль

    Наша нова поліція набагато нагліша ніж була стара міліція
  • Читач22

    Роботи в нас непочатий край, мерзоти незлічити, скільки розплодилося: як сарана обліпила все навкруги, починаючи згори, з єрмака в офісі президента та до нечисті в поліції, армії, та й усіх інших структурах нашого суспільства. Всі ці покидьки з початком повномасштабного нападу вилізли зі своїх щілин та показали своє спр авжнє огидне нутро. Та коли вже будуть до них прийматись міри? Показали цих персонажів, й цим все скінчилось. Чи нема кому, чи нема бажання відповідним особам та структурам займатись своїми прямими обов'язками? Корупція, бардак всюди, розквіт брехні - сучасне обличчя нинішньої влади та і самого суспільства. Але всім цим займатись не на часі. А коли буде час? Певно, в далекому майбутньому, а коротко кажучи, - "ніколи", бо владі тільки так подобається, щоб її не чіпали, не заважали вирішувати питання власного облаштування та комфорту. А народ існує лише для того, щоб за його рахунок в будь - який спосіб збагачуватись та й усе. Ганьба вам, брехливі пристосуванці!!! Ви забуваєте про свої обіцянки зразу після вступу на свої омріяні, такі милі вам посади
  • Влад.и.мир Александров

    Ось такий увесь колектив і хто ж серед тих обертнів витримає? ...🤔

keyboard_arrow_up