«Самураю» з Городка просять посмертно присвоїти звання Героя України

«Самураю» з Городка просять посмертно присвоїти звання Героя України
Світлини зі сторінок громади і «Городок.City»
  • Вадиму Сурмію просять присвоїти статус Героя України посмертно.
  • Відповідну петицію створили на сайті Президента.
  • Усіх небайдужих просять за неї проголосувати.

Звання Героя України (посмертно) просять надати військовослужбовцю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Львова Вадиму Олександровичу Сурмію з Городка.

Відповідну петицію зареєстрували 20 березня на офіційному сайті Президента України.

28-річний Воїн з позивним «Самурай» загинув 25 січня 2023-го під час обстрілів поблизу Торського, що на Донеччині. Його життя обірвав гіперзвуковий ракетний удар.

Відео дня

 Вадим Сурмій народився і до 9-го класу навчався у Городку. Потім вступив до кадетського ліцею у Кам’янець-Подільському, а згодом у Кам'янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка здобув освіту вчителя фізики та математики. Вчителював у Борщівці й у ліцеї №4, що в Городку. Згодом працював у «IQ OFFICE», інформує «Городок.City».

Восени 2021-го, коли в повітрі вже відчувалася загроза великої війни, Вадим підписав контракт та вступив до лав ЗСУ, зазначає приятель загиблого Андрій Шуцький. Був професійним навідником десантно-штурмового батальйону.

Двічі був поранений. Після виписки зі шпиталю вирішив продовжити захищати Україну на передовій. І захищав до останнього подиху. Був оптимістом й твердо вірив у перемогу. Вдома на нього чекали мати, сестра й шестирічна донечка Аня.  

Автори петиції просять усі небайдужих проголосувати. Станом на 4 квітня петиція зібрала 3481 голос із 25 000 потрібних. Залишилося 77 днів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Лілія Приступа

    Прохання до всіх небайдужих, проголосувати за героя.Будь ласка авторизуйтесь через банк чи дію. Коли ви зареєструєтесь ,то можна голосувати за багато петицій,не виходячи з сайту. Велике дякую за розуміння і підтримку
  • Валентина Герасимчук

    Підтримую
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

  • Анна Малышко

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ

keyboard_arrow_up