Ще одна благодійна дегустація і збір для ТрО: потрібен автомобіль для 86-го батальйону

Ще одна благодійна дегустація і збір для ТрО: потрібен автомобіль для 86-го батальйону
  • Волонтери провели вже другу благодійну дегустацію. Цього разу - у Полонному. 
  • Збирали кошти на авто для 86-го батальйону територіальної оборони, де воюють хмельничани.

Військові на фронті потребують постійної допомоги і підтримки. Відтак волонтери намагаються оперативно закривати збори для бійців. Кажуть, останнім часом це стає все важче. 

Місяць тому у Хмельницькому провели першу благодійну дегустацію - захід, на якому куштували смаколики, слухали концерт і організували аукціон із лотами. Все - аби зібрати кошти на лафету для спецпризначенців.

Нагадаємо, тоді збір вдалось перевиконати і замість 140 тисяч гривень зібрали 226 тисяч, на які волонтери придбали цілий евакуатор для захисників. 

Відео дня

Цього разу благодійну дегустацію провели у Полонному. Організували її ГО «Мистецька сотня Гайдамаки» і бренд «Щастя в банці». Це джеми, варення, солона карамель, а також соуси до м’яса і сирів, які власноруч виготовляє майстриня з Хмельниччини Тетяна Дем’янчук. 

Як розповідає журналістці vsim.ua волонтерка «Гайдамаків» Марина Українець, під час дегустації збирали кошти на автомобіль для бійців 86-го батальйону територіальної оборони. 
Наразі є понад 90 тисяч гривень. Збір триває.

Під час заходу всі охочі змогли скуштувати гостинці від бренду-організатора, послухати пісні зіркових гостей - фронт-мена гурту «Мотор'ролла» Сергія Присяжного, Ігоря Білого та Марини Українець.  

-  Захід організувала філія нашої організації - полонські гайдамаки. Хочемо провести подібні у Тернополі, Вінниці, Києві та Старокостянтинові, але поки наразі у пошуку партнерів. Під час дегустації також провели ярмарок і традиційний аукціон. Серед лотів - книги, картини, а також гільзи, розмальовані місцевою художницею. Одна з них - з портретом Залужного. Одну таку гільзу викупили, ще одну - замовили. Вона поїде в Дюссельдорф на їхній аукціон, - розповідає волонтерка Марина Українець.

Наразі збір на авто для 86-го батальйону продовжується. Окрім цього, є велика проблема із ремонтом автівок військових. Волонтери кажуть, щотижня привозять по шість автомобілів з фронту. А ремонтувати їх доводиться здебільшого за власний кошт. 

Як задонатити?

Посилання на банку:
https://send.monobank.ua/jar/7jMSbtLigh.

Благодійну дегустацію провели у "Полонне Ленд". Організацією заходу займались полонські волонтери:

  • Олена Ляшук
  • Оксана Ковальчук
  • Захар Макух 
  • Марина Дежефі
  • Дмитро Беркута
  • Головний медіа центр 
  • Вікторія Зінчук
  • Хмельничани Таня Дем'янчук, Марина Українець, Ірина Струбицька. 

До організації благодійного аукціону доєднались: кухня - крамниця «Кумаська», ТОВ «Полонський хліб», «Полонь мед». 

Волонтери також подякували власнику "Полонне Ленд" - це військовий Віталій Головня, який приїхав на захід, аби підтримати збір для батальйону. 

Читайте також:

«Школа» для осіб з інвалідністю: як працює центр реабілітації і чим можна допомогти

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up