Серце зупинилось після важкого поранення. Історія 34-річного Романа Добринчука з Хмельниччини

Серце зупинилось після важкого поранення. Історія 34-річного Романа Добринчука з Хмельниччини
  • Роман став на захист країни влітку 2022-го. Був оператором БпЛА. 
  • Воїн боровся за життя після важкого поранення на Херсонщині, але серце не витримало…
  • Тата більше не обійме двоє синів. Спогадами про 34-річного Романа Добринчука поділилась дружина.

Йому було 34 роки. Він мав спокійне життя і хотів бачити, як ростуть сини: старшому – десять, а молодшому – п’ять років. Тепер дружина військового чує дитяче: «Чому тато загинув так рано?» і старається віднайти відповідь.

Роман Добринчук став на захист країни в червні 2022-му. Воював під Авдіївкою та в інших гарячих точках Донеччини, на Запорізькому напрямку. Отримав важке поранення на Херсонщині. Лікарі боролись за його життя 6 тижнів, але серце воїна зупинилось…Розповідаємо історію захисника з Хмельниччини. 

Був на найгарячіших напрямках фронту

Роман народився у селі Довжки, що в Шепетівському районі. Там закінчив школу, а згодом навчався в Національному університеті «Острозька академія» на документознавця. До війни його життя було розміреним і спокійним. Сім’я проживала у Славуті, виховували синів. Чоловік працював агрономом на одному з підприємств. 

Відео дня

Дружина Наталія Добринчук розповідає журналістці vsim.ua, з Романом вони були знайомі ще зі школи. Обоє з одного села. Створили сім’ю в 2013-му. Старшому сину зараз десять, молодшому – п’ять років. 

Як почалось повномасштабне вторгнення, Роман одразу записався до територіальної оборони. Йому сказали чекати. А вже у червні 2022-го призвали на військову службу.  Роман служив у складі 36-ої окремої бригади морської піхоти. Був оператором БпЛА. 

– Чоловік воював в основному на Донеччині. Я їздила до нього майже кожного місяця, ще як він був під Авдіївкою. Потім був Запорізький напрямок, а з вересня 2023 року – Херсонський напрямок, де він отримав важке поранення. Він не любив дуже розповідати про те, що там відбувається. Йому було важко, бо втратив багато побратимів, які служили з ним пліч-о-пліч і яких вже немає, – каже Наталія.  

Шість тижнів боровся за життя

Саме на Херсонщині Роман Добринчук отримав важке поранення в голову. За словами дружини, трапилось це наприкінці січня в районі населеного пункту Львове, що у Бериславському районі. 
А далі були тижні лікування, а також тижні нестерпних очікувань і надій для рідних. 

За життя військового боролись лікарі в одеському шпиталі. Рідні розповідають, він був в реанімації, але до свідомості так і не повернувся. Органи відмовились і серце чоловіка зупинилось 9 березня. 

Для сім’ї це стало страшною втратою. Наталія каже, сини важко переживають загибель батька. 
– Вони важко це сприймають, особливо молодший син, якому п’ять. Він хоч і маленький, але ставить дуже дорослі запитання. Важко пояснити маленькій дитині, чому тато так рано загинув, – каже Наталія. 

За словами дружини, Роман не особливо любив планувати щось і загадувати наперед. Найперше, хотів перемогти і щоб швидше закінчилась війна. 

З Романом Добринчуком прощались у його рідному селі Довжки 13 березня. Віддати останню шану бійцю прийшли сотні людей: близьких, побратимів, знайомих і незнайомих. У воїна залишилась мама, дружина і двоє синів. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Герою!
  • Валентина Розгон

    Вічна, світла пам'ять, царство небесне, співчуття рідним. Низький уклін Герою.
  • Нюся Степанюек

    Вічна світла пам'ять Герою!!! Співчуття рідним.
  • Olga Zugan

    Хай ще зупинеця серце,тому хто прийшов на нашу землю.Вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up