Цеханув передав Хмельницькому генератори, дрони та аптечки (ФОТО)

Цеханув передав Хмельницькому генератори, дрони та аптечки (ФОТО)
Світлини зі сторінки Urząd Miasta Ciechanów
  • Це вже 10-ий гуманітарний вантаж від польського міста-побратима.

Польський Цеханув вкотре підставив надійне плече місту-побратиму Хмельницькому.

Президент Цеханува Кшиштоф Косінський 10 листопада під час прес-конференції, що відбулася в ратуші за участю посла України в Польщі Василя Зварича, особисто передав меру Хмельницького Олександру Семчишину 23 електрогенератори, 3 дрони та 33 аптечки.

Загальна вартість вантажу понад 1,5 млн грн.

Відео дня

«Ми знаємо, що місто Хмельницький стало об'єктом обстрілів останніми тижнями, - зауважив Кшиштоф Косінський, сповіщає «Urząd Miasta Ciechanów» - Ми знаємо, що енергетична інфраструктура перебуває під атакою. Ми знаємо, що можуть бути проблеми з електрикою. Тому сьогодні надаємо серед іншого - генератори. Зокрема, ми знову підтримуємо Україну на місцевому рівні. Ми - солдати, і я гарантую одне – ми не втомимося допомагати».

«Ракетними обстрілами Україну вже не залякати,  - наголосив Олександр Симчишин, дякуючи за допомогу та моральну, інформаційну, політичну, гуманітарну підтримку. - Ми стаємо лише сильнішими, маємо ще більше бажання чимшвидше здобути перемогу».

«Ми всі усвідомлюємо, що допомога Україні є нашим моральним обов’язком», - акцентував Косінський та висловив сподівання, що незабаром Україна буде поряд із Польщею серед країн-членів ЄС.

«Ми маємо разом перемогти і притягнути путінський режим до кримінальної відповідальності, - підкреслив Василь Зварич, подякувавши Косінському та цеханувцям за солідарність й великі серця. - Добро переможе!»

Дипломат додав, що гуманітарна допомога, яку Хмельницький отримує від польських партнерів, дуже часто передається тим містам, які були визволені від загарбників. А дрони допомагають ЗСУ долати ворога. За уважив, щоросійська агресія показала, хто є справжнім другом, а хто - ворогом.

Зазначимо, що це вже 10-ий гуманітарний вантаж, який Хмельницький отримав від Цеханува.

Під час попередніх із Цеханува до Хмельницького вирушили 73 професійні рації найвищого стандарту із системою шифрування на суму понад 200 000 злотих, продукти харчування, гігієнічні та медичні матеріали, дрони, прилади нічного бачення для цивільної оборони міста-побратима, 54 електрогенератори, швидка допомога, надана мазовецькою владою, тощо.

У Цехануві знайшли прихисток багато біженціі з України. Для їхнього розміщення місто виділило готель «Олімпійський», багатьох прийняли в свої домівки цеханувчани.

134 дитини-біженці вже відвідують муніципальні установи. Їм також надається допомога в інтеграції та вивченні польської мови, доступ до книг, що були перевезені з бібліотеки у Хмельницькому, та можливість використання спортивних, освітніх та розважальних заходів.

Польське місто навіть видало книгу «Цеханув – Україні», що оповідає про життя українських мігранток, які знайшли притулок у ньому, та загалом про надану Україні допомогу.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Світлана Дідик

    Дякуємо полякам за допомогу. Друзі пізнаються в біді
  • Леся Назарова

    Як можна так спотворити назву польського міста!
  • Михайло Маринюк

    Свободівці ви тільки вмієти піаритися а помогти ні каснулося помогти то ваш втік в корчі міський голова каменец подільського. Даже на сесію не поставили .
  • Оксана Баран

    Дякуємо Польщі за подарунки

keyboard_arrow_up