У боях під Бахмутом загинув легкоатлет з Летичівщини — Володимир Андрощук

У боях під Бахмутом загинув легкоатлет з Летичівщини — Володимир Андрощук
Фото Героя зі сторінки Євгена Проніна
  • Він був членом збірної України та спортсменом міжнародного рівня.

  • Володимиру було лише 22 роки. 

  • Героя ховатимуть у Летичеві. 

Безжальна війна забрала ще одне молоде життя. У боях на Донеччині, поблизу населеного пункту Ямполівка загинув спортсмен Володимир Андрощук. 

Військовому в січні виповнилося 22 роки. Він був членом збірної України та спортсменом міжнародного рівня. Володимир поклав своє життя в боях 25 січня. Про його загибель повідомив виконувач обов'язків президента федерації легкої атлетики України Євген Пронін.

— Вчора в боях за Україну загинув наш легкоатлет, багатоборець та справжній Герой Володимир Андрощук. Ще буквально нещодавно ми бачили Володимира в легкоатлетичних секторах. Щирі співчуття родині, друзям та близьким. Слава усім спортсменам, полеглим за свободу України! Слава усім українським героям!, – йдеться в дописі.

Відео дня
Фото Трибуна - Бровари

— Важко підібрати слова, коли попри гучні перемоги стаються жахливі втрати. Дякуємо тобі, герою, за захист і відданість. Спочивай з миром. Не пробачимо. Помстимося, — додають у Федерації легкої атлетики України

До початку повномасштабного вторгнення Володимир Андрощук неодноразово був призером легкоатлетичних стартів в Україні та представляв українців на міжнародних змаганнях.

У 2018 році він увійшов до складу національної збірної на чемпіонат Європи U-18 з легкої атлетики, а в 2019-му переміг у десятиборстві на чемпіонаті України U-20. Також Володимир 2020 року представляв Україну на чемпіонаті Європи U-20, де став шостим у сучасному п'ятиборстві.

Фото Трибуна - Бровари

Володимир народився в селі Суслівці на Летичівщині. Але згодом перебрався на Київщину. Він мешкав у Броварах з матір’ю і сестрою. Атлет закінчив Броварський спортивний фаховий коледж.

Героя ховатимуть у Летичеві. Траурний кортеж з тілом загиблого прибуде до міста  31 січня 2023 року о 16.00. Його зустрічатимуть живим коридором. 

Прощання відбудеться 1 лютого об 11:00 годині. А поховальна панахида о 12:00 у храмі Святого Юрія Переможця. Після заупокійної молитви на площі Героїв Майдану перед адміністративним приміщенням Летичівської селищної ради проходитиме прощання з захисником України, додають в тергромаді.

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблого Героя.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет придбали та очікуємо на його доставку. Для того, аби надіслати гаджет військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Людмила Іщук

    Вічна пам' ять Герою.Щирі співчуття рідним.
  • Тамара Сергієнко

    Вічна Память
  • Зоя Оксенчук

    Вічна, світла пам'ять Герою України! Низький уклін та щирі співчуття рідним та близьким.
  • Alla Bayda

    Платимо дуже дорогу ціну за нашу незалежність!
    Вічна пам’ять і слава Герою російсько-української війни!

keyboard_arrow_up