У боях з російськими окупантами загинули четверо воїнів з Хмельниччини

У боях з російськими окупантами загинули четверо воїнів з Хмельниччини
Фото ілюстративне
  • Судилківська громада попрощалася з Артемом Кожаном, як знову страшна звістка – у боях з окупантами загинули Юрій Касимов, Юрій Мельник і Володимир Чернов.

Зчорніла від горя Хмельниччина. Кожна звістка про загибель Воїна, як ніж у серце. Біль розриває душу й ніщо не в силі втамувати її.

У скорботі Шепетівщина. Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув солдат Юрій Касимов. Воїнові назавжди буде 49 років.

Відео дня

«Громада сумує разом із родиною, - наголошують у Шепетівській міській раді. - Герої не вмирають!»

Прощання зі Захисником відбудеться 17 жовтня о 12.00 на площі ім. Т. Г. Шевченка.

У жалобі Ямпільська громада. У боях під Херсоном 13 жовтня внаслідок вогневого удару загинув уродженець Довгалівки Юрій Мельник.

«Йому було всього 20... Йому тепер навіки 20... Вічна пам'ять тобі, Герою!Тепер ти захищатимеш Україну з небес! – зазначають у селищній раді. - У цю страшну годину висловлюємо найщиріші співчуття рідним та близьким Юрія. Герої не вмирають! Вічна та світла пам'ять Захиснику України!»

Про дату та час поховання, прощальної панахиди обіцяють у громаді  повідомити згодом.

У тузі схилилася Чорноострівська громада. На полі бою під Херсоном загинув Володимир Чернов.

Церемонія прощання з Воїном відбудеться в понеділок, 17 жовтня, в Чорному Острові.

«Останній шлях Героя пройде за маршрутом Грузевиця, Мартинівка, Мар’янівка. Заупокійну молитву промовлять у церкві Преображення Господнього, - сповіщають у селищній раді. -  Віче-прощання зі Захисником України заплановане на площі Магдебурзького права у Чорному Острові, попередньо об 11.00. Воїна поховають на кладовищі в смт Чорний Острів. Вшануймо його пам'ять! Герої не вмирають!»

Судилківська громада 15 жовтня попрощалася з молодшим сержантом інженерної бригади, старшим понтонером понтонної роти Артемом Кожаном. Воїн помер 13 жовтня внаслідок раптової зупинки серця. Йому було всього 29 років.

Нагороджений медаллю «За мужність». У ході російсько – української війни брав участь у боях під Ізюмом на Харківщині.

Прощання з Героєм відбулося у рідному селі Білокриниччя. Провести Захисника до місця вічного спочинку прийшли побратими, представники місцевої влади, жителі села, друзі, однокласники, створивши живий коридор шани Герою.

Побратими Артема відгукуються про нього, як про чудового друга та вірного товариша, відзначають його лідерські якості.

«Хоробрий, сміливий, мужній захисник рідної землі, - підкреслюють у Судилківській сільській раді. - Несправедливо швидко і дуже рано закінчилося молоде життя. Були плани, були мрії, були бажання. Йому б сіяти ниву, кохати, створювати сім’ю, йому б жити… Гіркими сльозами тяжкої втрати скроплений його коровай... Щирі слова співчуття родині загиблого захисника. Вічна і світла пам’ять захиснику України!»

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Es fero

    спіть у спокої і без тривог дорогенькі наші захисники, родичам триматись триматись триматись....

keyboard_arrow_up