У Хмельницькому харків’яни навчатимуть стрільбі з лука

У Хмельницькому харків’яни навчатимуть стрільбі з лука
Світлини зі сторінки «Суспільне Хмельницький»
  • У місті почав діяти перший гурток зі стрільби з лука.
  •  Дізнавайтеся, як у нього потрапити.

У Хмельницькому відкрили перший гурток зі стрільби з лука.

Олімпійському виду спорту дітей навчатимуть тренери з Харкова.  Від початку повномасштабного російського вторгнення вони виїхали на Хмельниччину.

«Звернулося два тренери, які працювали в Харкові, працювали на відділенні зі стрільби з лука, мали вихованців, які входили в основний склад збірної команди України. Важко було не скористатися досвідом цих тренерів», - наголосив «Суспільному» очільник міського управління молоді і спорту Сергій Ремез.і

Відео дня

Віктор Галазюк – один із тренерів. Нині він викладає кульову стрільбу в одній зі спортивних шкіл Хмельницького. Майстер спорту України міжнародного класу Вікторія Коваль вирішила ж започаткувати в обласному центрі стрільбу з лука. Спершу - на волонтерських засадах. А зараз спільно з членом національної команди України Микитою Кравчуком офіційно навчають цьому виду спорту в тирі Палацу творчості дітей і юнацтва.

«Ми в Харкові планували відкрити з вересня на базі стрільби з лука кульову стрільбу, а вийшло навпаки. Ми на базі кульової стрільби тут, у Хмельницькому, відкриваємо стрільбу з лука», - зауважила. 

Тиру, в якому раніше тренували харків’яни, цього вересня мало б виповнитися 10 років. Містився він у спорткомплексі Харківського університету імені Каразіна. 5 березня окупанти зруйнували його.

«5 авіабомб скинули, три з яких - розірвалися. Дуже постраждав наш зал і зал з фехтування», - зауважила.

Дивом харків’янам вдалося врятувати спортивний інвентар. На ньому й навчатимуть стрільбі з лука в Хмельницькому.

Заняття – безкоштовні. Прийти на них можуть діти віком від 10 до 18 років.

«І хлопці, і дівчата, всі можуть спробувати себе, в цьому виді спорту, в цій філософії, - акцентувала Вікторія Коваль. - Це – психологічний вид спорту, і, дійсно, потрібно мати витримку, мету, і бажання у своєму пострілі, у своєму тренуванні».

До слова, в майбутньому в Хмельницькому планують відкрити відділення зі стрільби з лука.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up