У Хмельницькому попрощалися з 23-річним захисником Маріуполя

У Хмельницькому попрощалися з 23-річним захисником Маріуполя
  • Герою вдалося вийти з оточення у Маріуполі.

  • Згодом він продовжив службу прикордонником.

  • Загинув під час наступу від осколкових поранень.

У боротьбі з російськими окупантами загинув прикордонник, 23-річний Сергій Кириленко. Його не стало минулого тижня, 6 липня. Сьогодні, 10 липня, з ним попрощалися у Хмельницькому. Віддати останню шану герою прийшли рідні, друзі, побратими, курсанти та офіцери прикордонної академії, представники місцевої влади.

Сергій Кириленко народився у Старокостянтинові у родині військового. Його батько тривалий час працював у прикордонній академії у Хмельницькому. Після закінчення школи вступив до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою  військово-фізичною підготовкою. Після його закінчення, 2016 року, вступив до прикордонної академії.

Після випуску, 2020 року, пішов на службу у Житомирський прикордонний загін. 2021 року перевівся у загін морської охорони. Там отримав звання старшого лейтенанта. Про це розповів начальник пресцентру прикордонної академії Іван Галкін.

Відео дня

Повномасштабне вторгнення зустрів у Маріуполі. Після бойового хрещення очолив бойову групу на одній з позицій на півночі Маріуполя. Там група 13 днів перебувала у повному оточенні, будучи відрізаною від основних сил у місті. Після отримання наказу Сергій Кириленко зміг вивести свій загін з оточення. У травні 2022 року він продовжив службу в іншому загоні морської охорони.

А вже у жовтні прикордонник перевівся до підрозділу спецпризначення мобільного загону «Дозор». Там пройшов перепідготовку і влітку червні цього року вирушив на передову.

6 липня підрозділ Сергія Кириленка отримав наказ штурмувати ворожі позиції. У тому бою вдалося прорвати лінію оборони росіян, але прикордонник отримав численні осколкові поранення, несумісні з життям. Посмертно йому надали звання капітана.

У Сергія Кириленка залишилися двоє братів та сестра. Поховали його на Алеї слави у мікрорайоні Ракове.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Алла Мазур

    Вічна пам'ять Герою 🕯️
  • Maria Ferreira

    Meus sentimentos, muito carinho beijinhos 😘❤️🌠💕💞🌠🌠🙏🇵🇹🔯🇺🇦
  • Віра Баб'юк

    Вічна і світла пам'ять Герою. Співчуття рідним.

keyboard_arrow_up