У Хмельницькому презентують збірку поезій загиблого Артема Задоянчука

У Хмельницькому презентують збірку поезій загиблого Артема Задоянчука
  • До збірки увійшло 22 поезії.
  • Дізнавайтеся, коли та де пройде презентація.

У Хмельницькому відбудеться презентація збірки поезій загиблого Артема Задоянчука. Вона називається “Я хочу бачити весну”. Захід відбудеться у середу, 26 липня, о 16 годині, у Центральній публічній бібліотеці Хмельницької міської тергромади, на Подільській, 78.

До збірки увійшло 22 поезії написані Артемом Задоянчуком у різні роки. До деяких поезій додали рукописний варіант. Також розмістили світлини з автором. Всі матеріали для збірки надала Ніна Сергіївна Задоянчук, мати Артема.

Загалом книга видана відповідно до Програми підтримки книговидання та читацької культури у Хмельницькій міській територіальній громаді на 2021-2025 роки “Щодня читай українською”.

Відео дня

Невдовзі книга “Я хочу бачити весну” буде в усіх бібліотеках Хмельницької міської територіальної громади.

Артем Задоянчук народився у Хмельницькому, навчався у росії, звідки була родом його матір. До України він повернувся у 2006 році і з того часу він твердо вирішив, що житиме лише тут. У мирному житті хмельничанин працював різноробочим, підробляв на будівництві, певний час разом з дружиною були приватними підприємцями. 

Ввечері 24 лютого чоловік повідомив про своє рішення йти захищати країну. Одразу наступного дня записався до територіальної оборони. Певний час військовий був під Полтавою, а згодом вони вирушили на лінію фронту. Воював у Донецькій області “на нулі”. 

Загинув 11 травня 2022 року, під Слов’янськом. Довгий час Артем Задоянчук вважався зниклим безвісти.

З Артемом Задоянчуком попрощалися 4 квітня 2023 року. Його поховали на Алеї слави у мікрорайоні Ракове. Захиснику назавжди 36 років.

Читайте також: Хмельничанин Євген Ролдугін захищав країну та написав книгу: історія загиблого Героя

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Татьяна Довгаль

    Світла та вічна пам'ять Герою, щирі співчуття рідним
  • Надія Ілющенко

    Світла пам'ять Герою України!
  • Сергій Мельничук

    Вічна памʼять
  • Walentyna Manajlo

    Вічнапамять ЦарствоНебесне

keyboard_arrow_up