У Міноборони закликали не оприлюднювати фото та особисті дані зниклих і полонених українських військових: причини

У Міноборони закликали не оприлюднювати фото та особисті дані зниклих і полонених українських військових: причини
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: УНІАН
  • Дізнавайтеся чому, щоб не нашкодити українським захисникам.

Міністерство оборони просить українців не публікувати фотографії та особисті дані зниклих і полонених військових, адже це може зашкодити їм.

На цьому в соцмережах наголошує заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр.

«Такі пости, зауважує, переважно супроводжуються підписами, на кшталт: «Ця особа перебуває в полоні, подивіться, може хто знає чи шукає цю людину» або «помоліться за повернення» та містять персоналіні дані військового, - зазначає посадовиця. - Йдеться про додаткову інформацію, як-от значущість цієї особи для суспільства, її політичні погляди, місце служби чи попередня робота, відомості про склад сім’ї, про рідних і близьких тощо», - написала Маляр.

Відео дня

У чому небезпека таких постів

Річ у тім, пояснила Ганна Маляр, що вказана на фото людина справді може перебувати в полоні, але водночас окупанти можуть вважати їх цивільними. Або ж - може просто переховуватись на тимчасово окупованих територіях і шукати можливості повернутись.

Оприлюднюючи дані та фото такої людини, ви наче даєте ворогу  орієнтир для пошуків.
Це спонукає його прискіпливо ставитися саме до цієї конкретної особи, в результаті чого вимоги до її обміну стають завищеними, а сам процес, підкреслює, – максимально ускладненим.


Що робити, якщо зник військовий?

Звертатися до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який діє на базі Головного управління розвідки Міноборони України, та повідомити про зникнення військового. 

  • Адреса: м. Київ, вулиця Спаська, 37.
  • Контакти: +38 (095) 412 74 24 та +38 (044) 425 12 09.

«Ця установа здійснює прийом родичів військовополонених та безвісти зниклих і надає юридичну, психологічну, а також іншу наявну інформацію. – зауважила Ганна Маляр. - Свідченням цьому є те, що від початку широкомасштабної російської агресії, станом на сьогодні, в рамках 29 обмінів повернуто вже 1030 українців та українок, які перебували у ворожому полоні. Тож усім нам слід запастися терпінням, зберігати витримку і вірити у краще.
Разом переможемо!»

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up