У Волочиській громаді хочуть заборони діяльність московського патріархату

У Волочиській громаді хочуть заборони діяльність московського патріархату
Фото ілюстративне

Аргументують, що її діяльність несе загрозу безпеці громади.

Заборонити діяльність релігійних організацій Української православної церкви (московського патріархату) мають намір у Волочиській громаді.

Відповідний проєкт рішення вже оприлюднили на офіційному сайті міської ради.

У ньому зазначається, що метою такого рішення є припинення дестабілізації релігійного середовища та захист безпеки та правопорядку у Волочиській громаді, а також усунення загроз російського втручання у внутрішні справи України, враховуючи

Відео дня
  • факти колаборації деяких священників УПЦ мп з російськими загарбниками;
  • свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, зокрема, що стосується діяльності на території України УПЦ мп, яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі.

У проєкт рішення релігійним організаціям УПЦ мп, розташованим на території громади, також рекомендують змінити підлеглість, розпочавши об’єднавчий процес з Православною Церквою України, або ж привести статути у відповідність до вимог чинного законодавства, вказавши приналежність до російської церкви, та подати їх на державну реєстрацію.

До слова, влада Волочиська єдина на Хмельниччині заборонила рух через місто і зупинку тисяч прихожан УПЦ мп, які наприкінці серпня хресною ходою прямували з Кам’янця-Подільського до Почаєва. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Tamara Pileckaya

    Молодці , успіху.
  • Tetiana Kasatkina

    Давно пора!
  • Наталія Казмірчук

    Гнати те кодло московитів з України!
  • Вікторія Святославівна Кохановська

    😂 Знову ГНИЛИЙ політичний ПІАР 💁‍♀️ 😁 Не можна заборонити те, чого не має 🤦‍♀️ З Веденням Військового стану в Україні прийнятий Законопроєкт, яким все майно (як Медведчука до прикладу), бізнеса ВСІХ, хто причетний до рос., конфісковується в дохід держави. До того, Конституцію України 🇺🇦 💁‍♀️ 😁 Не може змінити, будь - яка місцева рада, при тому делегувати собі права Верховної Ради України 🇺🇦 До того, НІХТО не має права нав'язати свої РЕЛІГІЙНІ погляди, чи Політичні, будь - кому з громадян України 🇺🇦 💁‍♀️ Також, просто для цікавості та статистики, серед зрадників держави, більше тисячі на Правоохоронців, можливо їх ЛІКВІДУЄМО 💁‍♀️

    Діма Бренчук reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна Кохановська Так чого ж ви шановна ПЦУ судите?
    ПЦУ є законна канонічна автокефальна церква, яку визнали апостольські церкви, і Вселенський патріарх.
    Чого ж ви шановна судите тих - хто правду про УПЦ розказує?
    Чого називаєте правду брехнею?

    Діма Бренчук reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна Кохановська От ваш Онуфрій якраз і поширював брехливі тези вигідні кремлю.
    І він (і присутні з ним представники УПЦ) не встали при хвилині вшанування воїнів АТО.

    https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BD%D1%83%D1%84%D1%80%D1%96%D0%B9_(%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9)

    Вікторія Святославівна Кохановська reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Діма Бренчукшановний, мій Митрополит Онуфрій, вибачте але судити кожного, мають або відповідно Законодавства України, або на Божому судді справи кожного.

    Діма Бренчук reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна КохановськаВікторія Святославівна Кохановська Не приписуйте Святість тим брехунам і безбожникам - немає Бога з тими, хто війну виправдовує.
    І до Ангелів Охоронців ті брехуни тим більше відношення не мають.

    Діма Бренчук reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна Кохановська Про вашого безбожника (якого ви патріархом називаєте) коли він війну виправдав - також змонтовані ролики?))
    Все фейки й неправда?))

    Вікторія Святославівна Кохановська reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Шановний, знаєте Ви лінувалися вчитися в школі і зараз займаєте мій час, але витрачаю тільки тому, що Ви та Ваші батьки Хрещенні в православній вірі, а ви заблукали по соціальних мережах в дописах та надписах, а не розумієте одного, що Ангел Охоронець, надається РАЗ і його зрікатися не можна. Далі Ви хочете сказати те, що Бог по Українськи, народився в 2019 році з Порошенком, не смішіть та перестаньте, бо СВІТ не визнає релігію Бендери. Вибачте, але моє віросповідання, якому 2000 років з часів Апостолів, яку я не зраджу ніколи, так як свою державу Україну. Віра в Бога, не присвоюється та не належить країнам, чи політикам, бо він один для ВСІХ.

    Вікторія Святославівна Кохановська reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Діма Бренчукслухайте, перестаньте ширити накручені та змонтовані ролики, тож візьміть та відкрийте ІСТОРІЮ за 5 клас і почніть, хоч просто прочитати про Київську -Русь та Володимира великого. 28 липня, що святкуєте???

    Вікторія Святославівна Кохановська reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Діма БренчукШановний попи в дівчат та бувають в рясах ПЦУшники, а в УКРАЇНСЬКІЙ ПРАВОСЛАВНІЙ ЦЕРКВІ священослужителі. НІХТО до цього часу не довів, що має відношення, окрім пустослів'я, оскільки в 1990 році УПЦ отримала "ТОМОС", якщо знаєте історію за 5 клас, то Незалежність України в 1991 році. Тому ми не маємо ЖОДНОГО відношення, бо по іншому ми не змогли відкривати свої Храми закордоном та ще на даний час.

    Діма Бренчук reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна Кохановська Шановна, чому попи брешуть, що не мають відношення до РПЦ?

    Діма Бренчук reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна Кохановська То поясніть тоді, чому вище духовенство УПЦ пропагує брехливі тези вигідні кремлю?
    Чому брешуть про голодомор?
    Чому спотворюють інформацію про війну на сході? Чому називали терористів ополченцями і закликали до діалогу з ними?
    Якщо церква не належить державі - то для чого нам та релігійна структура яка підвласна кремлю?

    Вікторія Святославівна Кохановська reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Діма Бренчукшановний, я не належу до ЖОДНОЇ секти, а як громадянка України маю віросповідання в БОГА, Єдиної СОБОРНОЇ (незалежної, як наша держава) Апостильної (вірі 2000 років) УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ. Розумію, важко пояснити, що віра та БОГ, не може належати ЖОДНІЙ державі і той факт, що Іісус Христос не народився в 2019 році від Порошенка з Батьком Бендерою та червоною калиною.

    Діма Бренчук reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна Кохановська Як ви там ту секту не називайте (з МП чи без МП) - все одно вона є частиною РПЦ, і підвласна РПЦ.

    Олександр Рудий reply Вікторія Святославівна Кохановська

    Вікторія Святославівна Кохановська орган місцевого самоврядування може приймати рішення і може звертатися до інших органів державної влади! Це відноситься до їх компетенції. Так вони не мають права приймати рішення, котрі суперечать законодавству. ..... А щодо нашої дискусії, Ви вияснили хто такий Паша-Мерседес? Далеко не остання людина в УПЦ!

keyboard_arrow_up