Випускниця з Хмельницького перемогла на міжнародному мовному конкурсі

Випускниця з Хмельницького перемогла на міжнародному мовному конкурсі
Колаж vsim.ua
  • Юлія Онофрійчук навчається в 11-му класі. 

  • Цьогоріч вона здобула одразу 2 престижні нагороди з з української мови та літератури.

Юлії Онофрійчук — 17 років. Вона навчається в НВО №5. Випускницю вважають гордістю закладу. Лише нещодавно вона повернулась з перемогою на Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури. А тепер черговий здобуток — Юлія здобула друге місце на престижному мовному конкурсі. Про це повідомляють у міській раді. 

— Учениця НВО №5 міста Хмельницького імені Сергія Єфремова Юлія Онофрійчук стала одним із переможців ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який вважається найпрестижнішим і найскладнішим змаганням з цього предмета, — розповіли в мерії. 

У фіналі конкурсу хмельницька школярка посіла почесне 2-е місце серед 805 учасників.

Відео дня

— Вітаємо Юлію Онофрійчук та її вчительку Тетяну Валеріївну Кунділовську з чудовим досягненням у найпрестижнішому конкурсі з української мови. Бажаємо їм подальших успіхів i нових здобутків, — додають в Департаменті освіти. 

Фото Хмельницької міської ради
Довідка:
Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Він проводиться щорічно. 
За ухвалою Ліги українських меценатів, конкурсу надано ім'я Петра Яцика, а його дочка Надія стала почесним головою конкурсу. За останні роки кількість учасників конкурсу сягала 5 мільйонів людей з-понад 20 країн світу.
Конкурс щороку стартує 9 листопада, в День української писемності та мови та проходить у чотири етапи за олімпійською системою: шкільний, районний, обласний та загальноукраїнський. Переможці конкурсу, крім цінних подарунків, отримують грошову винагороду. 

Також відповідно до наказу МОН України № 540 від 09.05.2023 року переможцями Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед школярів Хмельницької області є ще четверо дітей: 

ІІ місце:

  • ОНОФРІЙЧУК Юлія, учениця 11 класу НВО №5 ім. Сергія Єфремова, м. Хмельницький
  • БЕЗКОРОВАЙНИЙ Олександр, учень Шепетівського професійного ліцею
  • ШВЕД Христина, студентка відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій» приватного закладу вищої освіти «Кам'янець-Подільський податковий інститут». 

ІІІ місце 

  • СТОЛЯР Софія, учениця 4 класу Славутської гімназії №6 Славутської міської ради
  • ЛЕВОНТЮК Вероніка, учениця 6 класу Славутської гімназії №4 Славутської міської ради.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up