“Ніхто, крім нас”: захисник з позивним “Україна” покинув власну справу, аби піти на фронт

“Ніхто, крім нас”: захисник з позивним “Україна” покинув власну справу, аби піти на фронт
Фото зі сторінки 68 окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша
  • Вадим Українець ще в 2014 передбачив розкол на Донбасі. 

  • Він два роки воював в АТО, а потім повернувся додому.

  • “Україна” певний час жив на росії, тож воює, аби тут не довелося жити, як там. 

Вадим Українець родом з Хмельниччини. Чоловік воює в 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша. Військовому дали позивний "Україна", бо, кажуть, “ у глибині його очей можна побачити всю Україну”. Про відважного хмельничанина розповідають на сторінці бригади. 

“Я передбачив спроби створення "Новоросії"

Вадим вже не перший рік боронить рідну землю. Одразу після окупації Криму він побачив тодішні настрої на Донбасі. 

— Все почалося в березні 2014 року в Криму. Я допомагав вивозити з окупованого півострова речі українських офіцерів, які не зрадили присязі. Ще тоді я передбачив спроби створення "Новоросії" на Донбасі, але мені не вірили, — розповідає воїн.

Відео дня

Коли прогнози "України" справдились, він пішов до військкомату та підписав контракт на три роки. За час служби стояв на різних рубежах оборони – від Слов’янська до Маріуполя.

Вдома мав власну справу

Після закінчення контракту Вадим Українець повернувся на Хмельниччину. Тут він мав свій бізнес – торгівлю сезонними фруктами й овочами, крупами та іншим. Але, додають в бригаді, подумки він залишався на фронті – зі своїми побратимами.

Не дивно, що з початком повномасштабного вторгнення росії "Україна" був у перших рядах добровольців, готових відбиватись від східного "сусіда". А його військовий досвід став у нагоді росомахам (саме так називають військових 68-ї бригади — авт.).

— Зараз у нас просто чудова взаємодія. Усі знають, що мають робити, навіть без слів. Обороняємось, витримуємо ворожі обстріли, бо, як то кажуть, "ніхто крім нас", — підкреслює захисник.

Єгери додають, колись "Україні" довелося пожити якийсь час на росії. Він побачив на власні очі що там діється та як живуть “сусіди”. 

— Зараз він (“Україна” — авт.) знає одне – ми не маємо допустити, щоб наше життя стало таким, як у них. Не дамо російському болоту всмоктатись в український чорнозем! — підсумовують на сторінці бригади. 

Читайте більше історій про військових, що боронять нашу землю:

Про бійця з позивним “Чорний”, який тричі пробував потрапити на передову. Пішов разом зі своїм швагром. Той загинув на полі бою. Тож єгер пообіцяв, що помститься рашистам за свого родича. Його історію читайте в матеріалі Захисник на псевдо "Чорний" пройшов три військкомати, щоб потрапити на фронт

Антон зі Старокостянтинівщини розповів як їхній бригаді вдалось відбити кілька ворожих штурмів та перетворити роту росіян на 3 повних вантажівки 200-х. А ще хлопець розповів про те, чого йому ніколи не вдасться забути. Розповідь бійця читайте в статті “Три повні "Урали" 200-х”: старший лейтенант з Хмельниччини розповів як вдалось знищити роту росіян

Військовий з позивним “Тамерлан” є оператором переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК). Працює з вітчизняною «Іглою» та американським «Стінгером». Він батько 11-річної дівчинки і вмілий стрілець. Історію воїна читайте в матеріалі Захисник на псевдо Тамерлан розповів як поцілив у ворожий літак зі "Стінгера"

Військовий Олександр в мирний час серйозно займався спортом, кілька років тому зайняв друге місце на чемпіонаті України в своїй ваговій категорії. Він розповів, як з першого пострілу збив російську “вертушку”. Читайте про це у матеріалі Екіпаж загинув миттєво: військовий з Хмельниччини розповів як збив ворожий вертоліт з “Ігли”

Двоє братів Гончаруків з Кам’янеччини — поліцейські. Зараз хлопці стали на захист правопорядку на нещодавно звільненій Харківщині. Що там роблять та заради чого служать читайте в розповіді Брати-поліцейські з Кам’янця забезпечують порядок на деокупованій Харківщині (ФОТО)

Нагадаємо вам історію хмельницького поліцейського Віктора Шайди. До 24 лютого він жодного разу не тримав у руках зброю. А після — пішов на фронт воювати разом з двома своїми синами. Читайте про нього у матеріалі Змінив мікрофон на автомат: поліцейський з Хмельницького воює на передовій разом із синами

Читайте розповідь про Олександра. Він — старший навідник протитанкового гранатомета. Чоловік ділиться враженнями з передової, розповідає як навчився вправлятися зі зброєю та чи відчуває жалість до росіян. Більше про це у матеріалі “За кілька хвилин придушуємо вогонь”: юрист з Хмельниччини розповів що відчуває коли нищить ворога

А Володимир — помічник гранатометника. Чоловік розповідає, що вміє працювати з різними гранатометами. В тому числі, й з натівськими протитанковими ракетними комплексами Javelin та NLAW. Його розповідь читайте в статті “Я бачив страшні речі”: гранатометник з Хмельниччини розповів як ледь не загинув у бою

Олексій Мартинчук до війни не стикався з ракетною галуззю. Чоловік потрапив на зачистку в Бучу та Гостомель, а там, каже, було нелегко.  Історію вибухотехніка національної поліції з Хмельниччини Олексія Мартинчука читайте в матеріалі “По формі воронки можу встановити тип ракети”: вибухотехнік з Хмельницького розповів як зачищав Київщину

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up